Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας…

Σκέφτομαι, αισθάνομαι, ελπίζω… Εύχομαι να ονειρευόμαστε με μάτια ανοιχτά, όνειρα με χρώματα του ουράνιου τόξου και με ατέλειωτα ευωδιαστά γιασεμιά. Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας… ό,τι ευχάριστο και αγαπημένο στη ζωή σας! Χαιρετώ σας… Αίγλη Μότσιου.

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

«Ο Διάπλους του Φιλοκτήτη» στη Νέα Υόρκη!


Πριν ξεκινήσει η προσπάθεια αναβίωσης του ταξιδιού του Φιλοκτήτη με ιστιοπλοϊκά σκάφη και φουσκωτά, ακολουθώντας την ίδια πορεία με αυτή που ακολούθησε ο Ομηρικός ήρωας κατά την διάρκεια του θαλάσσιου ταξιδιού του, «ο Διάπλους του Φιλοκτήτη» ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη με το Ellopia Press Magazine of New York.

Ιδιαίτερη τιμή και χαρά όταν δημοσιεύεται άρθρο μου πέρα από τα σύνορα της Λάρισας, της Θεσσαλίας, της Ελλάδας!!! Αισθάνομαι βαθιά συγκίνηση, μεγάλη χαρά και πολύ ενθουσιασμό που επικοινώνησα με τις Ελληνίδες και τους Έλληνες της Νέας Υόρκης. Υπεύθυνη για αυτή τη γέφυρα επικοινωνίας η Αθηνά Κρικέλη, διευθύντρια της
Ellopia Media Group, και την ευχαριστώ θερμά.


Η Aθηνά Κρικέλη, η δυναμική Ελληνίδα της διασποράς, είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και ακλούθησε σπουδές δημοσιογραφίας στο Λονδίνο ενώ έκανε μεταπτυχιακό στα ΜΜΕ στο πανεπιστήμιο "Νέο Σχολείο" της Νέας Υόρκης. Πολυβραβευμένη και καταξιωμένη η Αθηνά Κρικέλη (2η φωτογραφία)  δραστηριοποιείται στο χώρο του ντοκιμαντέρ και της δημοσιογραφικής έρευνας στην Νέα Υόρκη όπου και διαμένει, δημιούργησε την πρώτη διαδικτυακή ελληνοαμερικανική τηλεόραση και την εταιρεία ELLOPIA MEDIA GROUP. Τα ντοκιμαντέρ της έχουν βραβευθεί 3 φορές από την Ελλάδα, από τον πρόεδρο της ελληνικής δημοκρατίας κ. Στεφανόπουλο ενώ επίσης έχει βραβευτεί, το 1997, και από τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης κ. Τζουλιάνι για την προσφορά της στην διαμόρφωση της κουλτούρας της Νέας Υόρκης. Το 2006 κέρδισε δύο βραβεία TELLY AWARDS στην Αμερική. Το 2007 κερδίζει αλλά 2 TELLY AWARDS για τα ντοκιμαντέρ "Εντατική μιας ζωής" και "Οι εγκλωβισμένοι στην Κύπρο". Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η μόνη Ελληνίδα που ψηφίζει στα ΕΜΜΥΣ. Είναι ανταποκρίτρια της Φωνής της Αμερικής στην Νέα Υόρκη ενώ η ραδιοφωνική της εκπομπή "Τα δικά μας" φιλοξενείται στο Μουσείο Ραδιοφώνου και τηλεόρασης της Αμερικής ως το πιο αντιπροσωπευτικό της ελληνικής γλώσσας. Επίσης είναι πολιτική ανταποκρίτρια της ΕΡΤ 3.Ειναι μέλος του ΝΑΤΑΣ (National Acacemy of television arts and sciences), του Σ.Μ.Π.Τ.Ε., του Foreighn Press και του UNCA (United Nations Correspondent Associaltion).

  Ελλοπία Media Group δημιουργήθηκε το 1999 με στόχο την προώθηση και ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού μέσω τηλεοπτικών προγραμμάτων, ντοκιμαντέρ από ταξίδια σε όλο τον κόσμο, με άρθρα και θέματα που παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Ο Ελλοπία προσπαθεί να φέρει μια δημιουργική και ανθρώπινη προσέγγιση με θέματα και εκπομπές που απασχολούν την Ελληνική, Ελληνο-Αμερικανική και της Διεθνής Κοινότητας, επίσης να ενημερώσει με βιογραφίες καλλιτεχνών, μουσικών, ποιητών και πολιτικών, καθώς και μέσω της κάλυψης των ειδικών, εκπαιδευτικών, θρησκευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων Ελλήνων και της Διεθνής Πολιτιστικής Κοινότητας. Στόχος του Ελλοπία Media Group είναι να φέρει την πολιτιστική κοινότητα "ένα βήμα μπροστά και πέρα από τον κόσμο". 



@ Ξεφυλλίστε ηλεκτρονικά το περιοδικό Ellopia Press Magazine of New York. Στη σελίδα 10 και 11 θα διαβάσετε το άρθρο μου με θέμα «Διάπλους Φιλοκτήτη: ταξιδεύοντας από τον 12 αιώνα π.Χ. στον 21 αιώνα μ. Χ.»
issuu.com/ellopia/docs/ellopia_press_74

@ Διάπλους Φιλοκτήτη: Ταξιδεύοντας από τον 12ο αιώνα π.Χ. στον 21ο αιώνα μ.Χ.
02/06/2012

@ «Ο Διάπλους του Φιλοκτήτη» στη Νέα Υόρκη!
09/06/2012





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.