Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας…

Σκέφτομαι, αισθάνομαι, ελπίζω… Εύχομαι να ονειρευόμαστε με μάτια ανοιχτά, όνειρα με χρώματα του ουράνιου τόξου και με ατέλειωτα ευωδιαστά γιασεμιά. Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας… ό,τι ευχάριστο και αγαπημένο στη ζωή σας! Χαιρετώ σας… Αίγλη Μότσιου.

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Θέατρο: Τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου η πρεμιέρα του έργου «Συγχαρητήρια! Προσλαμβάνεσθε!» στο «Θέατρο του Μύλου».

Τη Δευτέρα  22 Δεκεμβρίου, θα  δοθεί η μεγάλη πρεμιέρα του «Θεσσαλικού Θεάτρου» στο «Θέατρο του Μύλου», με τη σάτιρα του Αντώνη Τσιπιανίτη «Συγχαρητήρια! Προσλαμβάνεσθε!».
Η σκηνοθεσία του έργου είναι του Κώστα Τσιάνου, η εικαστική παρέμβαση στον σκηνικό χώρο είναι του Γιάννη Πέτρου, η χορογραφία του Χάρη Φλέουρα και βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Βασίλης Γιαβρής.
Οι βιντεοσκοπημένες σκηνές που θα σχολιάζουν όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στη χώρα της κρίσης και της ανεργίας, έγιναν από τον Νίκο Γεωργάκη και τον Κώστα Τσιάνο.
Τους ρόλους ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί: Βασίλης Γιαβρής, Νίκος Ζαρκογιάννης, Ασπασία Κοκόση, Χρήστος Κορδελάς, Ζωή Μουκούλη, Σταύρος Νικολαϊδης, Χάρης Φλέουρας, Χρήστος Χαλβατζάρας.
 To «Συγχαρητήρια! Προσλαμβάνεσθε!», είναι ένα σύγχρονο έργο με δομή σχεδόν κινηματογραφική. Οι 22 σκηνές διαδέχονται η μία την άλλη με γρήγορους ρυθμούς και συνοδεύονται με μουσικές γέφυρες όλων των ειδών, αλλά κυρίως ροκ. Παράλληλα θα υπάρχουν Κινηματογραφημένα στιγμιότυπα που θα σχολιάζουν την σύγχρονη αλλοπρόσαλλη κατάσταση.
Το «Συγχαρητήρια! Προσλαμβάνεσθε!», είναι το πρώτο Ελληνικό έργο που μιλά για την εργασιακή απορρύθμιση και την κοινωνική αποξένωση στην οποία οδηγούνται καθημερινά  όλο και περισσότεροι  Έλληνες.
Στο έργο συμβαίνουν τα πιο εξωφρενικά γεγονότα, μετά την ανακοίνωση του Υπουργού Εργασίας πως  «Η ανεργία πέθανε! Επί τέλους δίνουμε τη χαριστική βολή στη μάστιγα της ανεργίας, που ταλαιπωρεί χιλιάδες νέους της χώρας μας».

Η Κυβέρνηση έχει θεσπίσει νέα και ευέλικτα επαγγέλματα που δεν απαιτούν γνώσεις, πτυχία και εξειδίκευση! Οι μηνιαίες αποδοχές έχουν ορισθεί στο «αστρονομικό» ποσό του 200 ευρώ, ώστε χιλιάδες άνεργοι να ανακουφισθούν και ν΄ αρχίσουν να κάνουν σχέδια για τη ζωή τους.
Μετά την εξαγγελία του «Ιδιοφυούς» προγράμματος της Κυβέρνησης, ακολουθούν τραγελαφικά γεγονότα, όταν οι άνεργοι νέοι, έρχονται σε επαφή με τους εκπαιδευτές και τ΄ αφεντικά  και διαπιστώνουν ότι οι ειδικότητες των νέων θέσεων εργασίας, ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας, δημιουργώντας αναπάντεχες κωμικές καταστάσεις. Το «Συγχαρητήρια! Προσλαμβάνεσθε!»  δεν είναι ένα απαισιόδοξο έργο, αλλά μια μαύρη κωμωδία, καθώς ο συγγραφέας  Αντώνης Τσιπιανίτης θεωρεί πως στη ζωή τα πράγματα δεν είναι ποτέ μονοσήμαντα και το σκοτάδι με το φώς βαδίζουν χέρι-χέρι.
Ο Συγγραφέας, Αντώνης Τσιπιανίτης (3η φωτογραφία) που μας έγινε γνωστός από το αριστουργηματικό του μονόλογο «Η πόρνη από πάνω», με ερμηνεύτρια την Κατερίνα Διδασκάλου και το «Θεσσαλικό Θέατρο» παρουσίασε, λόγω μεγάλης επιτυχίας 2 φορές, στο «Θέατρο του Μύλου», στις «Θεατρικές Συναντήσεις» και στη «Θεατρική Άνοιξη».
Ο Τσιπιανίτης λοιπόν γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, με καταγωγή από την Αίγυπτο. Σπούδασε φιλολογία και εργάζεται ως δημοσιογράφος σε περιοδικά (Symbol, Down Town). Έχει γράψει τα θεατρικά έργα: « Όταν πεθάνω, θάψτε με στο Facebook», «Συγχαρητήρια! Προσλαμβάνεσθε!», «Βασανίζομαι», «Τα καρότα της οργής», «Η πόρνη από πάνω», «Το sex και η χειρολαβή», «Βασίλισσα». Έχει εκδώσει τρία μυθιστορήματα.Το μυθιστόρημα «Μια καταπληκτική ζωή», είναι το πρώτο που θέλησε να εκδώσει. Τα γεγονότα που αναφέρονται στο βιβλίο «Ο άντρας που αναζήτησε την αγάπη στο σκοτάδι» δεν είναι πραγματικά. Τα συναισθήματα είναι.

@ Θέατρο: «Συγχαρητήρια! Προσλαμβάνεσθε!» του Αντώνη Τσιπιανίτη στο Θεσσαλικό Θέατρο.  http://aiglimotsiou.blogspot.gr/2014/12/blog-post_69.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.