Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας…

Σκέφτομαι, αισθάνομαι, ελπίζω… Εύχομαι να ονειρευόμαστε με μάτια ανοιχτά, όνειρα με χρώματα του ουράνιου τόξου και με ατέλειωτα ευωδιαστά γιασεμιά. Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας… ό,τι ευχάριστο και αγαπημένο στη ζωή σας! Χαιρετώ σας… Αίγλη Μότσιου.

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Από τη Λάρισα ξεκινά το ταξίδι του βιβλίου «Στη Ρωγμή του Τίποτα» του Μιχάλη Σακελλαρίου.

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Στη Ρωγμή του Τίποτα» του Λαρισαίου δοκιμιογράφου Μιχάλη Σακελλαρίου. Η παρουσίαση διοργανώνεται από το βιβλιοπωλείο Άνεμος και θα γίνει στο καφέ garage, Ολύμπου 3 Λάρισα. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Αίγλη Μότσιου και ο Οικονομολόγος και Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Θεσσαλίας  Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους.
Σε επικοινωνία με τους φίλους του, μέσα από σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο Μιχάλης Σακελλαρίου έγραψε για το βιβλίο:
Αγαπητοί μου φίλοι, αυτή είναι η πρώτη μου εκδοτική προσπάθεια. Ένα δοκίμιο που μετά από μια πολυετή αναζήτηση και μελέτη, αποφάσισα να εκδώσω καταγράφοντας τη δική μου αλήθεια μέσα από τις οπτικές και τα βιώματά μου. Κάποια από αυτά πιστεύω ότι είναι κοινά. Ευχαριστώ τον εκδότη μου κ. Βασίλη Τομανά για την εμπιστοσύνη του, τις συμβουλές του και τις εύστοχες παρατηρήσεις του, καθώς και το επιτελείο των εκδόσεων ΝΗΣΙΔΕΣ για το άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα.
 
Σας Ευχαριστώ όλους
Μιχάλης Σακελλαρίου

Μιχάλης Σακελλαρίου
Παρουσίαση
Η κρίση που βιώνουμε δεν είναι μόνον οικονομική. Είναι πολύ περισσότερο αξιακή και ηθική. Είναι ένα συνολικότερο πολιτισμικό αδιέξοδο, οι ρίζες του οποίου εντοπίζονται τόσο στη θεώρηση του ανθρώπου για το είδος του, όσο και στο συνολικότερο κοσμοείδωλο της Δυτικής κουλτούρας. Πως, όμως, δημιουργείται αυτή η στρέβλωση; Ποιοι είναι εκείνοι οι φορείς και οι μεθοδεύσεις που υπονομεύουν δεκαετίες τώρα την ψυχοπνευματική υπόσταση του έλλογου όντος;
Πλησιάζει η ώρα που ο σύγχρονος άνθρωπος θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να εγκαταλείψει τη ματαιόδοξη αυταρέσκεια και να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της συλλογικότητας. Να αφήσει πίσω του τον ναρκισσισμό και να διευρύνει τους ορίζοντές του σε έναν πολύ μεγαλύτερο ομόκεντρο κύκλο τέτοιο, ώστε να συνειδητοποιήσει πια ότι δεν είναι ο ίδιος το κέντρο του κύκλου, αλλά ένα μόνο μέρος μιας οργανικά δεμένης και αλληλεξαρτώμενης ενότητας. Υπάρχουν τρόποι γι' αυτό, που ήδη αυτή τη στιγμή λειτουργούν εν δυνάμει, προαναγγέλλοντας την πιθανότητα μιας κοινωνίας πιο συμβατής με το Σύμπαν. Δοκίμιο, εκδότης ΝΗΣΙΔΕΣ.

Ο Μιχάλης Σακελλαρίου,
γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα όπου και τελείωσε το Λύκειο το 1984. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Θεσσαλονίκης στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Διορίσθηκε μόνιμα στη δημόσια εκπαίδευση και εργάζεται σε Λύκειο της Αττικής. Το προφίλ του στο facebook είναι: www.facebook.com/michael.sakellariou

Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.