Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας…

Σκέφτομαι, αισθάνομαι, ελπίζω… Εύχομαι να ονειρευόμαστε με μάτια ανοιχτά, όνειρα με χρώματα του ουράνιου τόξου και με ατέλειωτα ευωδιαστά γιασεμιά. Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας… ό,τι ευχάριστο και αγαπημένο στη ζωή σας! Χαιρετώ σας… Αίγλη Μότσιου.

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Θέατρο: «Οίκος ευγηρίας: η ευτυχισμένη δύσις» του Μανώλη Κορρέ στο Θέατρο Μπρόντγουαιη, στην Αθήνα.

Το έργο κινείται σε δύο βασικά επίπεδα: στο επίπεδο της πραγματικότητας του μικρόκοσμου ενός γηροκομείου (με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των τροφίμων του) και στο επίπεδο της αποτύπωσης αυτής της πραγματικότητας από την τηλεόραση. Μια αποτύπωση, που κάθε άλλο παρά αυθεντική είναι. Ο «Οίκος ευγηρίας» σατιρίζει τις απαράδεκτες συνθήκες λειτουργίας αυτών των ιδρυμάτων και την ψευτιά της τηλεόρασης. Παρακολουθώντας την παράσταση γελάς, δακρύζεις, αγανακτείς.

Ο εξαιρετικός και λατρεμένος μας ηθοποιός Πάνος Χατζηκουτσέλης μίλησε για το έργο στη δημοσιογράφο Χ. Κανάκη: Είναι ένα θεατρικό έργο που περιγράφει και θίγει αυτό το σημαντικό κοινωνικό ζήτημα. Και το περιγράφει με μαεστρία θίγοντας παράλληλα τα προβλήματα της 3ης ηλικίας που βρέθηκαν σε κάποιον Οίκο Ευγηρίας. Είναι ένα έργο σημαντικό και διαχρονικό. Ευαίσθητο και πικρό με μεγάλες δόσεις χιούμορ, όπως είναι και η ίδια μας η ζωή. Και οι συνάδελφοι ηθοποιοί που το «υπηρετούν», είναι σπουδαίοι... Δεν είναι τυχαίο που το κοινό το αγκάλιασε την πρώτη σαιζόν και είμαι σίγουρος πως θα το αγαπήσει και τη δεύτερη. Τέτοια έργα τιμούν την ελληνική δραματουργία.

Πάνος Χατζηκουτσέλης
Συντελεστές:
Μουσική επιμέλεια, σχεδιασμός φωτισμών,
σκηνοθεσία: Βασίλης Πλατάκης
Σκηνικό, κοστούμια: Σάββας Πασχαλίδης
Χορογραφίες: Σίμων Πάτροκλος

Μία παράσταση με δεκαέξι αγαπημένους, ταλαντούχους ηθοποιούς επί σκηνής: Ανέστης Βλάχος, Μανόλης Δεστούνης, Σπύρος Θεοδόσης, Μαρία Ιωαννίδου, Δημήτρης Καϊκής, Τρύφων Καρατζάς, Γιώργος Μάζης, Αθηνά Μαυρομάτη, Μαρία Πανουτσοπούλου, Τιτίκα Σαριγκούλη, Έλενα Σoλοποτιά, Καίτη Φίνου, Πάνος Χατζηκουτσέλης.
Φιλική συμμετοχή: Δέσποινα Στυλιανοπούλου
Συμμετέχει και ο Φώτης Μεταξόπουλος.

Ώρες ταμείου:

Από Τετάρτη μέχρι Κυριακή: 10 π.μ. -1.00 μ.μ. και 5.00 μ.μ. - 10:00 μ.μ.
Τηλ. 210 – 8620231


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.