Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας…

Σκέφτομαι, αισθάνομαι, ελπίζω… Εύχομαι να ονειρευόμαστε με μάτια ανοιχτά, όνειρα με χρώματα του ουράνιου τόξου και με ατέλειωτα ευωδιαστά γιασεμιά. Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας… ό,τι ευχάριστο και αγαπημένο στη ζωή σας! Χαιρετώ σας… Αίγλη Μότσιου.

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Θέατρο: Η Ρόζα Εσκενάζυ του Παναγιώτη Μεντή με την Μαίρη Ραζή στο Θέατρο του Μύλου.

Οι «Θεατρικές  Συναντήσεις» που οργανώνει το  «Θεσσαλικό Θέατρο» στο «Θέατρο του Μύλου» τελειώνουν  το Σαββατοκύριακο 15 και  16 Νοεμβρίου με το εξαιρετικό έργο  του Παναγιώτη Μέντη: «Ρόζα Εσκενάζυ».
…Το θέμα του έργου είναι η μυθοπλασία της περιπετειώδους ζωής μιας γυναίκας από τις σημαντικότερες στην ελληνική λαϊκή μουσική σκηνή. Η Ρόζα Εσκενάζυ μπήκε στο πάνθεον των μεγαλύτερων φωνών που έβγαλε η Ελλάδα. Χαρακτηρίστηκε ως «Η μεγάλη κυρία» του ρεμπέτικου τραγουδιού. Ο Παναγιώτης Μέντης με την άρτια γραφή του, παρουσιάζει σκηνές που διαδέχονται αβίαστα η μία την άλλη και καταστάσεις που ξαφνιάζουν ευχάριστα τον θεατή. Η Ρόζα είναι μια ελεύθερη, ανεξάρτητη, χειραφετημένη γυναίκα που έζησε 97 χρόνια. Ένα ατίθασο πλάσμα, αντράκι στη συμπεριφορά, ένας μύθος με ταραχώδη ζωή.
Στο ρόλο της Ρόζας, η βραβευθείσα για την ερμηνεία της με το βραβείο Ά Γυναικείας Ερμηνείας «Ελένη Χατζηαργύρη» από την Ακαδημία Θεατρικών Κορφιάτικων Βραβείων, Μαίρη Ραζή. Στο πιάνο ερμηνεύει τη μουσική ο Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης. Το σκηνικό και τα κοστούμια είναι της Καλλιόπης Κοπανίτσα.
Κατά τη διάρκεια της παράστασης θα ακουστούν με συνοδεία πιάνου γνωστά τραγούδια της σπουδαίας ερμηνεύτριας «Το χαρικλάκι», «Δημητρούλα», «Η γκαρσόνα», «Του Μάνθου ο τεκές», «Γιατί φουμάρω κοκαΐνη», «Μπαμπέσα» και πολλά καινούργια τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη, γραμμένα ειδικά για την παράσταση…
Τιμές εισιτηρίων: 10 € και 8 € (Φοιτ.-Μαθ.-Ανέργων)
Για πληροφορίες,
κρατήσεις θέσεων και προπώληση εισιτηρίων στο 2410-533417 – καθημερινά πρωϊ: 10 - 1 και τις ημέρες των παραστάσεων και το απόγευμα: 6 - 9 μ.μ, στο ταμείο του «Θεάτρου του Μύλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.