Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας…

Σκέφτομαι, αισθάνομαι, ελπίζω… Εύχομαι να ονειρευόμαστε με μάτια ανοιχτά, όνειρα με χρώματα του ουράνιου τόξου και με ατέλειωτα ευωδιαστά γιασεμιά. Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας… ό,τι ευχάριστο και αγαπημένο στη ζωή σας! Χαιρετώ σας… Αίγλη Μότσιου.

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Ο ποιητής Γιώργος Χρονάς στις "Θεατρικές Συναντήσεις"

Οι "Θεατρικές συναντήσεις" που οργανώνει το Θεσσαλικό Θέατρο, συνεχίζονται... ποιητικά με την παράσταση "Κ.Π.Καβάφης στο Ξενοδοχείο Βαλκάνια" με τον Γιώργο Χρονά.

Οι παραστάσεις θα δοθούν αύριο Δευτέρα 3 και την Τρίτη 4 Νοεμβρίου στις 9.15 το βράδυ στο Θέατρο του Μύλου.

Είναι ένα σημαντικό γεγονός για τη Λάρισα που ο ποιητής και εκδότης του περιοδικού «Οδός Πανός» Γιώργος Χρονάς, θα ερμηνεύσει ένα μονόπρακτο γεμάτο ποίηση και μουσική με αντηχήσεις ονείρου και χαμένων φίλων.

Λίγα λόγια για το έργο:
…Ο Κ. Π. Καβάφης φτάνει στο Ξενοδοχείο Βαλκάνια – φανταστικό, μοναχικό ξενοδοχείο, σ΄ αυτό το δρόμο που πουλούν μπαχαρικά και τσάι, και ζητάει ένα δωμάτιο για 48 ώρες. Ο Γιώργος Χρονάς – δουλεύει ρεσεψιονίστ σ' αυτό το ξενοδοχείο – του δίνει το δωμάτιο 17. Εσωτερικό. Ήσυχο. Με διπλές βελούδινες κουρτίνες.
Εκεί σ' αυτό το σκοτεινό δωμάτιο, που φωτίζεται από ένα κερί μόνο, ο ποιητής ακούει τον ρεσεψιονίστ να διαβάζει ποιήματά του. Και πέντε μουσικές. Τρία τραγούδια και δύο έργα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, για εκκλησιαστικό όργανο, συμπληρώνουν το μονόπρακτο.

Μία παράσταση που ξεκίνησε το ταξίδι της μια βραδιά του Αυγούστου του 2013, στο 56ο Φεστιβάλ Φιλίππων – Θάσου, φτάνει στη Ρώμη αφού πέρασε – προς το παρόν – από τις ελληνικές πόλεις: Καβάλα, Αθήνα- στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και στο Art Café Polis, Ελευσίνα, Ζάκυνθο, Βόλο, στο Ίδρυμα Πορφυρογένη στην Αγριά Βόλου, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αλεξανδρούπολη και τώρα στη Λάρισα, με τον ποιητή και εκδότη Γιώργο Χρονά, να επιλέγει, να διαβάζει και να δημιουργεί τη δική του ατμόσφαιρα σε αυτό το ιδιότυπο «ανοικτό» μονόπρακτο.

Εισιτήρια των 8€ προπωλούνται στα γραφεία του Θεσσαλικού Θεάτρου (2ος όροφος- Μύλος Παππά) καθημερινά εκτός Σαββάτου & Κυριακής, (πρωί 10 – 1μ.μ) και τις ημέρες των παραστάσεων και το απόγευμα από τις 6 μ.μ έως τις 9 μ.μ, στο ταμείο του Θεάτρου του Μύλου, τηλ: 2410 – 533417.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.