Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας…

Σκέφτομαι, αισθάνομαι, ελπίζω… Εύχομαι να ονειρευόμαστε με μάτια ανοιχτά, όνειρα με χρώματα του ουράνιου τόξου και με ατέλειωτα ευωδιαστά γιασεμιά. Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας… ό,τι ευχάριστο και αγαπημένο στη ζωή σας! Χαιρετώ σας… Αίγλη Μότσιου.

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Δράσεις για οικογένειες και κοινό από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο στο Μύλο του Παππά στη Λάρισα.

Με δράσεις για οικογένειες και κοινό εκτός από τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς έρχεται το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο στη Λάρισα στο Μύλο του Παππά. 

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας υποδέχονται το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο που ταξιδεύει στην πόλη μας με το εκπαιδευτικό έργο «Το Κινητό Μουσείο» με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Aπό
αύριο Δευτέρα 3 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο προσκαλεί τα παιδιά, τις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς στο Μύλο του Παππά για να ανακαλύψουν μαζί τις συλλογές του μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ένα ταξίδι, δρόμοι πολλοί».
Τα πρωινά, θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά νηπιαγωγείου και για μαθητές Α΄- Στ΄ Δημοτικού.
Τα απογεύματα, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα, παιχνίδια και δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα:
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, από 18:00 έως 20:00
Βιωματική ενημερωτική συνάντηση με όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να συμμετέχουν σχετικά με τη μεθοδολογία και το περιεχόμενο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων καθώς και τις προτάσεις αξιοποίησης των προγραμμάτων μετά την υλοποίησή τους.

ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ
Τρίτη 4 Νοεμβρίου και Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, από 18:00 έως 20:00
Διαδραστική έκθεση «ένα ταξίδι, δρόμοι πολλοί» ανοιχτή στο κοινό για ηλικίες
3 – 103.... χρόνων.
Βασικός στόχος της έκθεσης είναι να εμπνεύσει τους επισκέπτες όλων των ηλικιών να εξερευνήσουν «δρόμους» προς κάθε είδους πραγματικό και φανταστικό ταξίδι - στην Ελλάδα, στον κόσμο, στον χρόνο και στο ίδιο το ταξίδι της ζωής.

Τι χρειαζόμαστε για να διανύσουμε τις αποστάσεις που μας χωρίζουν; Πώς η τέχνη μπορεί να «ταξιδέψει» ιδέες και μηνύματα μεταξύ των ανθρώπων; Με ποιους τρόπους μπορεί η τέχνη να βγει στον δρόμο; Ποιες είναι οι σημαντικότερες στάσεις του ταξιδιού της ζωής μας, μέχρι σήμερα; Ποιοι είναι οι συνταξιδιώτες μας στο ταξίδι της ζωής;
Με αφορμή τις συλλογές του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου και με οδηγό τις αισθήσεις και τη φαντασία τους, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν με τα αντικείμενα και τα παιχνίδια της έκθεσης και να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα.
ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
Πέμπτη 6 Νοεμβρίου, από 18:00 – 20:00 Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά 4 – 12 χρόνων.
Βασικό στόχο του προγράμματος αποτελεί η γνωριμία κάθε οικογένειας με άλλες, μέσω της συλλογής και της ανταλλαγής στοιχείων γύρω από διαφορετικούς τομείς της καθημερινής ζωής.
Τι σημαίνει για μας "οικογένεια"; Ποια είναι τα μέλη της οικογένειάς μας; Τι μας ευχαριστεί να κάνουμε μαζί; Πού έχουμε ταξιδέψει; Ποιες ιστορίες γνωρίζουμε για το ταξίδι της οικογένειάς μας στο χρόνο;
Τα μέλη κάθε οικογένειας με οδηγό ένα εκπαιδευτικό φυλλάδιο "ταξιδεύουν" στην κοινή τους πορεία, παίζουν με αντικείμενα από τις συλλογές του Ε.Π.Μ., συνεργάζονται και δημιουργούν χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά και τεχνικές, γράφοντας και εικονογραφώντας το δικό τους πρωτότυπο «βιβλίο-λεύκωμα» της οικογένειας, το οποίο και παρουσιάζουν στην υπόλοιπη ομάδα.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.
Πληροφορίες – συμμετοχή το τηλ 2410 614449 , 2410287508.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.