Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας…

Σκέφτομαι, αισθάνομαι, ελπίζω… Εύχομαι να ονειρευόμαστε με μάτια ανοιχτά, όνειρα με χρώματα του ουράνιου τόξου και με ατέλειωτα ευωδιαστά γιασεμιά. Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας… ό,τι ευχάριστο και αγαπημένο στη ζωή σας! Χαιρετώ σας… Αίγλη Μότσιου.

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας για το σχολικό έτος 2014-15

H ΛΔ΄ ΕΠΚΑ  ενημερώνει ότι κατά τη διάρκεια του νέου σχολικού έτους 2014-2015 θα συνεχίσει τις επιτυχημένες εκπαιδευτικές δράσεις στους χώρους του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας. Στόχος των δράσεων μας είναι να δοθούν στους μαθητές τα κατάλληλα ερεθίσματα, ώστε μέσα από την αφήγηση, την διάδραση και το παιχνίδι να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και την κριτική ικανότητά τους εμπλουτίζοντας τις γνώσεις και την φαντασία τους. Ταυτόχρονα με την παρότρυνση των αρχαιολόγων, τους δίνεται η δυνατότητα να παρατηρήσουν και να κατανοήσουν τα εκθέματα, να εκφραστούν δημιουργικά και να αυτενεργήσουν μέσα στον εκθεσιακό χώρο του μουσείου, ώστε η επίσκεψή τους στο Μουσείο να μετατραπεί σε μια ευχάριστη εμπειρία προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τις δυνατότητες των παιδιών.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας απευθύνονται σε σχολικές ομάδες, προσχολικής ηλικίας (νήπια), όλων των τάξεων, της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Α΄ Γυμνασίου.
Ανώτατος αριθμός μαθητών ανά ομάδα: 25 άτομα.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις του Μουσείου περιλαμβάνουν για φέτος τα ακόλουθα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα διάρκειας 1 ½ ώρας:

1) «Με μια σφραγίδα μαγική, ταξίδι στη Νεολιθική εποχή»
2) «Ταξιδεύοντας με βαγόνι σε ένα ιερό άλσος»
3) «Φως εκ φωτός. Η αέναη διαδρομή μιας φλόγας»
4) «Αγγείο, αγγείο είσαι εδώ; Ήρθε η ώρα να σε βρω…»
5) «Τα αγάλματα τη νύχτα δε λένε καληνύχτα…»
6) «Ένα ιερό άλσος ζωντανεύει»
7) Μουσειοσκευή «Ένα ιερό άλσος ζωντανεύει και ταξιδεύει» Όταν το σχολείο δεν μπορεί να πάει στο Μουσείο τότε το Μουσείο πάει στο σχολείο…
8) «Μαψαταία ειμί»: Από το Κιέριον στην Μητρόπολη

Όλα τα παραπάνω προγράμματα παρέχονται δωρεάν.
Δανειστικό υλικό προετοιμασίας παρέχεται στον εκπαιδευτικό, εφόσον το επιθυμεί, πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη. Η παρουσίαση κατά κανόνα γίνεται από αρχαιολόγους και μουσειοπαιδαγωγούς. Υπάρχει όμως η δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί µε την υποστήριξη δανειστικού εποπτικού υλικού και εκπαιδευτικών ξεναγήσεων, να προετοιμαστούν κατάλληλα ώστε να παρουσιάσουν οι ίδιοι τα εκθέματα στην τάξη τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων θα βρείτε στις διευθύνσεις: http://ldepka.culture.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.