Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας…

Σκέφτομαι, αισθάνομαι, ελπίζω… Εύχομαι να ονειρευόμαστε με μάτια ανοιχτά, όνειρα με χρώματα του ουράνιου τόξου και με ατέλειωτα ευωδιαστά γιασεμιά. Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας… ό,τι ευχάριστο και αγαπημένο στη ζωή σας! Χαιρετώ σας… Αίγλη Μότσιου.

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Μουσική κρουαζιέρα στο ΔΩΛ με την Κλεονίκη Δεμίρη, το Σάββατο 15 Νοεμβρίου.

Με τον τίτλο «… το φεγγάρι αρμενίζει στων ματιών σου την πηγή…», η Κλεονίκη Δεμίρη (τραγούδι), ο Δημήτρης Μπουζάνης (πιάνο), ο Πάνος Κανελλόπουλος (μαντολίνο) και ο Σταύρος Παργινός (βιολοντσέλο), θα μας χαρίσουν το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 8.00 μ.μ. μια μουσική κρουαζιέρα στο μεσογειακό πεντάγραμμο.

Με αφετηρία την Ελλάδα του Χατζιδάκι, του Θεοδωράκη και της Καραΐνδρου, θα ταξιδέψουμε μουσικά στην Κάτω Ιταλία και τους ελληνόφωνους ήχους της, θα χορέψουμε με τα «ψηλά τακούνια» του Αλμοδοβάρ, κάτω από το «τσίρκο του ήλιου» και τους μαγικούς ρυθμούς του.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.


Η Κλεονίκη Δεμίρη
γεννήθηκε στη Λάρισα και σπούδασε τραγούδι στην τάξη της Αγγέλας Λαλαούνη παίρνοντας το δίπλωμα μονωδίας με άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο το 2000.
Παρακολούθησε μαθήματα επίσης με τη Μίσσα Ικεούτσι και σήμερα παρακολουθεί μαθήματα με την Mechthild Σταματάκη. Κατέχει πτυχία αρμονίας και αντίστιξης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τον Αντώνη Κοντογεωργίου και με τη Varena Schweizer στην Ιταλία.
Υπήρξε μέλος της Χορωδίας της ΕΡΤ από το Νοέμβριο του 2000 έως το κλείσιμό της (11 Ιουνίου 2013). Υπήρξε επίσης μέλος της χορωδίας του Ελληνικού Φεστιβάλ από το 2001 έως το 2005 και του Συνόλου Λυρικών Καλλιτεχνών του Παναγή Μπαρμπάτη ως σολίστ και ως χορωδός.
Έχει ηχογραφήσει για την ταινία «Χειμωνιάτικη Νοσταλγία» σε μουσική Γιάννου Αιόλου και επίσης για τη θεατρική παράσταση “Angels Footsteps” (Agrigento της Ιταλίας), επίσης σε μουσική Γιάννου Αιόλου.
Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες κι έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα με ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο και σε μουσικές σκηνές της Αθήνας από το 1997 μέχρι σήμερα.
Συμμετείχε ως σολίστ στη συναυλία «Μεγάλος Ερωτικός» του Μ. Χατζιδάκι, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρα των Μουσείων, στη ραδιοφωνική συναυλία του Δευτέρου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας σε απευθείας μετάδοση και στη Ρόδο.
Τραγούδησε στην ραδιοφωνική συναυλία του Τρίτου Προγράμματος με τίτλο «Δια χειρός τρίτου», απόσπασμα από τον κύκλο «Ο άνθρωπος που του πήραν τον ίσκιο» σε μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου και ποίηση Γιώργου Σεφέρη. Την ίδια χρονική περίοδο συμμετείχε στην όπερα «Ορέστεια» του Γ. Ξενάκη στο Montpelier της Γαλλίας ως μια από τις τρεις κορυφαίες (Θέατρο «Opera Berlioz”).
Συμμετείχε στη συναυλία κινηματογραφικής μουσικής της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης πιανίστα, μαέστρου και συνθέτη, Βασίλη Τσαμπρόπουλου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.
Πραγματοποίησε ραδιοφωνική συναυλία σε απευθείας μετάδοση στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας με τον κύκλο τραγουδιών «Για την Ελένη» του Μ. Χατζιδάκι και σε συνεργασία με τον Δημήτρη Μπουζάνη στο πιάνο, τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο στο μαντολίνο και τον Τεό Λαζάρου στο κοντραμπάσο.
Συνεργάζεται με μαέστρο Δημήτρη Μπουζάνη σε ένα πρόγραμμα για φωνή και πιάνο με τραγούδια από την Ελλάδα και τη Μεσόγειο.

Επίσης συνεργάζεται με τη συνθέτρια Σοφία Καμαγιάννη (πιάνο) σε ένα πρόγραμμα Ελλήνων και ξένων συνθετών αλλά και τραγούδια της Σοφίας Καμαγιάννη. Από το Νοέμβριο του 2013 συνεργάζεται και με τον μαέστρο και κιθαριστή Απόλλων Κουσκουμβεκάκη.
Το χειμώνα και την άνοιξη του 2013 – 2014 πραγματοποίησε συναυλίες σε γνωστές μουσικές σκηνές και θέατρα της Αθήνας και το καλοκαίρι του 2014 σε εκδηλώσεις και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα (Κως “Θερινά Ιπποκράτεια”, Σίφνος, Κέα, Οινούσες, Αίγινα κ.α. και στην Τεχνόπολη του Δήμου της Αθήνας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών). Συμμετέχει στο δίσκο με τίτλο «Ο Νοέμβρης των ματιών της» σε μουσική του Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.