Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας…

Σκέφτομαι, αισθάνομαι, ελπίζω… Εύχομαι να ονειρευόμαστε με μάτια ανοιχτά, όνειρα με χρώματα του ουράνιου τόξου και με ατέλειωτα ευωδιαστά γιασεμιά. Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας… ό,τι ευχάριστο και αγαπημένο στη ζωή σας! Χαιρετώ σας… Αίγλη Μότσιου.

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

«Με θέα στο Αιγαίο», πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων στα παράλια του νομού Λάρισας 25-26-27 Ιουλίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για το πρόγραμμα από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Ένα πλέγμα πλούσιων πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων θα απολαύσουν όσοι βρεθούν το τριήμερο 27, 28, 29 Ιουλίου στα παράλια του νομού Λάρισας. Το τριήμερο φεστιβάλ πολιτισμού «Με θέα το Αιγαίο», που διοργανώνεται για άλλο ένα καλοκαίρι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας σε συνεργασία με τους Δήμους Αγιάς και Τεμπών, έχει ως στόχο να γίνουν τα παράλια του νομού πόλος έλξης επισκεπτών.
Έτσι, όσοι επιλέξουν να βρεθούν στα παράλια του νομού, πέρα από τις εκδηλώσεις θα χαρούν τις ομορφιές της παραλιακής ζώνης. Στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός και η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου τόνισαν ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας τόσο με τα έργα όσο και με τις πολλαπλές πολιτιστικές εκδηλώσεις στηρίζει έμπρακτα τα παράλια της Λάρισας. Το τριήμερο εκδηλώσεων «Με θέα το Αιγαίο» έχει καταστεί πλέον θεσμός τα τελευταία χρόνια στο νομό Λάρισας και εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό για την ανάπτυξη και προβολή των παραλίων. 
Σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι «Σε μία περίοδο βαθιάς οικονομικής ύφεσης για όλους τους Έλληνες, προσπαθούμε ως Περιφέρεια Θεσσαλίας να προωθήσουμε τις δράσεις εκείνες που στέλνουν προς τα έξω μία όμορφη εικόνα της Λάρισας. Στόχος μας είναι, καθ’ όλο το τριήμερο που θα διαρκέσει το φεστιβάλ «Με θέα το Αιγαίο», τα παράλια της Λάρισας να αποτελέσουν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για όλη τη Θεσσαλία και όχι μόνο. Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων απευθύνεται σε ένα ιδιαίτερα ευρύ κοινό, αφού περιλαμβάνει δραστηριότητες που θα βρουν ανταπόκριση σε μικρούς και μεγάλους. Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους δράσεις δίνουν προστιθέμενη αξία στα παράλιά μας».
Η κ. Καραλαριώτου από την πλευρά της τόνισε ότι: «Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, θέλοντας να στηρίξουμε τους επαγγελματίες της παραλιακής ζώνης της περιοχής μας, διοργανώνουμε και φέτος εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν πλούσιο αθλητικό, πολιτιστικό και μουσικό πρόγραμμα. Καλούμε τον κόσμο να επισκεφτεί και να γνωρίσει τα υπέροχα παράλιά μας και να διασκεδάσει με ποικίλες δωρεάν δραστηριότητες και εκδηλώσεις. Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους θεσμοί, όπως έχει καταστεί πλέον και το φεστιβάλ, διαφημίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την περιοχή μας, συνδράμουν στην αναβάθμιση των παραλίων μας και προσελκύουν νέους επισκέπτες. Σκοπός μας λοιπόν είναι να παράσχουμε στους επισκέπτες ένα ολοκληρωμένο πακέτο διακοπών».
Ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος τόνισε ότι «οι τριήμερες εκδηλώσεις είναι η καλύτερη απάντηση στα προβλήματα της καθημερινότητας, που όλοι βιώνουμε και ταυτόχρονα διαφημίζουν τις ομορφιές των παραλίων μας. Καλούμε όλο τον κόσμο να επισκεφτεί τα παράλια».
Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε παρευρέθηκαν ακόμα ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Καλομπάτσιος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αγιάς κ. Γιάννης Αργυρούλης, ο πρόεδρος του συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας κ. Αποστόλης Γούλας και οι συνδιοργανωτές.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων
Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων – όλες δωρεάν για το κοινό – έχει ως εξής:

Παρασκευή 25  Ιουλίου
Αγιόκαμπος
10:00 – 21:00 στο Beach bar «ΑΜΜΟΣ» θα πραγματοποιηθεί το τουρνουά  «Beach Volley Ανδρών - Γυναικών»

Μεσάγγαλα
21:00 Στη πλατεία, βραδιές σινεμά με τις βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους από το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας και ακολουθεί η ταινία του Κώστα Καπάκα «Peppermint».

Καστρί Λουτρό
18:00- 21:00 Στην παραλία πίσω από την πλατεία διοργανώνονται αγώνες beach soccer.

Σάββατο 26 Ιουλίου
Αγιόκαμπος
10:00 – 21:00 στο Beach bar «ΑΜΜΟΣ» θα πραγματοποιηθεί το τουρνουά  «Beach Volley Ανδρών - Γυναικών»

Bελίκα
21:00 Στη θέση Θέατρο - Πλατάνια, βραδιές σινεμά με τις βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους από το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας και ακολουθεί η ταινία του Κώστα Καπάκα «Peppermint».

Στόμιο
15:00 Μπροστά από την παραλία του Δημοτικού Camping θα πραγματοποιηθεί επίδειξη ιστιοπλοϊκών σκαφών. 

Μεσάγγαλα
11:00   Στη κεντρική εξέδρα, θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι κινηματογράφου για παιδιά «Γυρίζουμε ταινία»

Καστρί Λουτρό
18:00 Στην παραλία πίσω από την πλατεία διοργανώνονται αγώνες beach soccer.
21:00 Συναυλία με την Γλυκερία

Κυριακή 27 Ιουλίου
Αγιόκαμπος
10:00 – 21:00 στο Beach bar «ΑΜΜΟΣ» θα πραγματοποιηθεί το τουρνουά  «Beach Volley Ανδρών - Γυναικών»
καθώς και η απονομή των βραβείων στους νικητές των αγώνων

Αγιόκαμπος - Βελίκα
Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 10χλμ. (Έναρξη 08:30 από Λιμάνι (Αγιόκαμπος) και  τερματισμός Buka (Bελίκα)

Βελίκα
21:00 Στη θέση Θέατρο - Πλατάνια, μουσικοχορευτική παράσταση τάνγκο με τίτλο «Αromas de Tango»

Καστρί Λουτρό
18:00 Στην παραλία πίσω από την πλατεία διοργανώνονται αγώνες beach soccer καθώς και η απονομή των βραβείων στους νικητές των αγώνων.

Δήλωση για συμμετοχή στο beach volley και στον αγώνα δρόμου:
beach volley στα τηλέφωνα 6946701110 – Άκης (Ammos) και Κατερίνα Γκέτσιου 2413506469
αγώνα δρόμου 10 χλμ στα τηλέφωνα 6938551124 Αποστόλης Γούλας, 6973223363 Καρανίκα Σοφία και Χρήστος Καραμπούζης 6977259356.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.