Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας…

Σκέφτομαι, αισθάνομαι, ελπίζω… Εύχομαι να ονειρευόμαστε με μάτια ανοιχτά, όνειρα με χρώματα του ουράνιου τόξου και με ατέλειωτα ευωδιαστά γιασεμιά. Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας… ό,τι ευχάριστο και αγαπημένο στη ζωή σας! Χαιρετώ σας… Αίγλη Μότσιου.

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Οι «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας» αντικείμενο πανεπιστημιακής έρευνας στην Ισπανία!

Η διανομή προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες» και γενικότερα η δράση των κινημάτων εθελοντών πολιτών είναι αντικείμενο πανεπιστημιακής έρευνας που πραγματοποιεί Τμήμα Πανεπιστημίου της Μπαρτσελόνα. Για το σκοπό αυτό, η Πορτογαλίδα Rita Calvaeio παραβρέθηκε στη διάθεση προϊόντων με την εθελοντική προσφορά των «Ενεργών Πολιτών Λάρισας» που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης. Παρακολούθησε όλη τη διαδικασία και συζήτησε με τους εθελοντές των «ΕνΠοΛ» για τη φιλοσοφία της δράσης και τις παράλληλες δραστηριότητες που αναπτύσσονται τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή. 

Οι εθελοντές ανέπτυξαν στην Πορτογαλίδα ερευνήτρια τους τρεις στόχους της δράσης "Διανομές χωρίς Μεσάζοντες", που είναι η στήριξη παραγωγών, καταναλωτών και οικονομικά αδύναμων οικογενειών. Επίσης, τη διασύνδεσή της με πολλές από τις υπόλοιπες δράσεις των «Ενεργών Πολιτών Λάρισας», όπως η λειτουργία της «Στέγης Αλληλεγγύης», του «Αλληλέγγυου Παντοπωλείου» καθώς και του «Αλληλέγγυου Φροντιστηρίου», επισημαίνοντας τη σπουδαιότητά τους ως προς την κοινωνική μέριμνα. 

Η Rita Calvaeio, υποψήφια διδάκτορας του Univercity Antonoma of Barcelona, ευχαρίστησε τους εθελοντές για την υποστήριξη της έρευνάς της με θέμα «Looking to "no middlemen" movement» και για τη γενικότερη φιλοξενία. Η έρευνα της Πορτογαλίδας επιστήμονα θα συνεχιστεί και σε άλλα κινήματα, μέλη της πανελλήνιας ένωσης «Συν-κίνησις», ιδρυτικό μέλος της οποίας είναι και οι «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας».  
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.