Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας…

Σκέφτομαι, αισθάνομαι, ελπίζω… Εύχομαι να ονειρευόμαστε με μάτια ανοιχτά, όνειρα με χρώματα του ουράνιου τόξου και με ατέλειωτα ευωδιαστά γιασεμιά. Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας… ό,τι ευχάριστο και αγαπημένο στη ζωή σας! Χαιρετώ σας… Αίγλη Μότσιου.

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

3ο Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου στη Λάρισα 3 και 4 Οκτωβρίου

Οι εκδηλώσεις του 3ου Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου Λάρισας, που συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την πολιτιστική ομάδα ΑrtFools, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή και το Σάββατο 3 και 4 Οκτωβρίου στην Πλατεία Ταχυδρομείου, στο Γαλλικό Ινστιτούτο και στους κεντρικούς πεζόδρομους της πόλης, ενώ θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη και στα δύο νοσοκομεία, με σκοπό οι μικροί ασθενείς να ζήσουν τη μαγεία του Θεάτρου. Τα παραπάνω έγιναν γνωστά σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας από τους διοργανωτές.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ανέφερε: «Για τρίτη συνεχή χρονιά, εδώ στη Λάρισα, ιδέες των νέων ανθρώπων αλλά και των ανθρώπων, που θέλουν να προσφέρουν, γίνονται πράξη. Το τρίτο φεστιβάλ δρόμου, διοργανώνεται στην πόλη στις 3 και 4 Οκτώβρη. Φέτος έχουμε συμμετοχές και από τα Βαλκάνια γιατί το φεστιβάλ δρόμου είναι μια διεθνής γιορτή. Έτσι δημιουργούνται περισσότερες συνεργασίες, μεγαλύτερες συνέργειες, βελτιώνεται το φεστιβάλ και όλα αυτά προς όφελος των συνανθρώπων μας. Μέσα από αυτό το φεστιβάλ και παρά τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε, θα δοθεί η δυνατότητα να ξεφύγουμε για λίγο από την καθημερινότητα, αλλά ταυτόχρονα να περάσουμε ένα μήνυμα ότι η ζωή συνεχίζεται. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, συνεχίζουμε να έχουμε ελπίδα, συνεχίζουμε να δημιουργούμε, συνεχίζουμε να ενώνουμε τις δυνάμεις μας και να κερδίζουμε το μέλλον».

Παράλληλα, ο κ. Αγοραστός συνεχάρη την ArtFools και το Γαλλικό Ινστιτούτο για την συνεργασία, καθώς και τον Δήμο Λαρισαίων που συνέφερε και αυτός παραχωρώντας τα σημεία, στα οποία πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις».

Η Πρόεδος της Οργανωτικής Επιτροπής του φεστιβάλ κ. Άντα Σαρτζή τόνισε: «Στέκομαι στο τι μας ενώνει συνεργατικά με τον κ. περιφερειάρχη και ότι η συνεργασία μας με την Περιφέρεια κρατάει από πολύ παλιά και μόνο επιτυχίες έχει να δείξει. Ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτό. Ξεκινήσαμε το φεστιβάλ εν μέσω της κρίσης, σιγά σιγά όμως προσθέτουμε κάθε χρόνο και την ποιότητα. Φέτος πιστεύω ότι οι Λαρισαίοι, που θα βρεθούν στο κέντρο της πόλης, θα απολαύσουν ένα πλούσιο και ποιοτικό θέαμα, γι’ αυτό τους περιμένουμε».

Από την πλευρά της η Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας κ. Χρύσα Βουλγαράκη: «Και εγώ από την πλευρά του φορέα του οποίου εκπροσωπώ, το μορφωτικό τμήμα της Γαλλικής Πρεσβείας, είμαστε από τους πρώτους μαζί με την Περιφέρεια της Θεσσαλίας που στηρίξαμε αυτό το θεσμό του φεστιβάλ θέατρο δρόμου. Το θέατρο δρόμου, είναι κάτι πολύ διαδεδομένο και συχνό φαινόμενο στη Γαλλία, που δε θεωρείται γεγονός, αλλά μια καθημερινότητα. Φέτος, στην τρίτη διοργάνωση αυτού του φεστιβάλ, είμαι πάρα πολύ χαρούμενη γιατί ανοίξαμε τις πόρτες μας στα Βαλκάνια. Από την δική μας την πλευρά υπάρχουν πάρα πολλές συνεργασίες με τα Βαλκάνια στο κομμάτι της πολιτιστικής προώθησης. Θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό να γίνονται τέτοιες δράσεις στην πόλη μας, γιατί πέραν του ότι ενώνουν ποικίλες τέχνες, δίνουν την αφορμή και το ερέθισμα στην πόλη να συμμετέχει και ως θεατής αλλά και ως συνεργάτης. Ευχαριστώ πολύ για την συνεργασία, η οποία θα έχει και συνέχεια γιατί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την ArtFools στο Γαλλικό Ινστιτούτο θα έχουμε πολλές δράσεις στο μέλλον».

Όπως έγινε γνωστό, θα συμμετάσχουν εξαιρετικά σχήματα από τη Σερβία και την Ιταλία, τα οποία έχουν αξιόλογες εμφανίσεις σε διεθνή Φεστιβάλ, αλλά οι συμμετοχές είναι επίσης σημαντικές και σε ελληνικά σχήματα, καλλιτέχνες με πολλές συμμετοχές και παρουσίες. Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθεί διήμερο σεμινάριο dance hoop, ασκήσεις με χουλα χουπ, χορογραφία, κίνηση με χουλα χουπ στο χώρο και άλλα εξαιρετικά ενδιαφέροντα, από έμπειρους στο είδος, καλλιτέχνες.

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν ακόμα οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Μαρία Μαμάρα και Κώστας Δεσπόπουλος, ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας και εκ μέρους της ArtFools οι: Δήμητρα Μπαράτση, Βαγγέλης Τάχας, Άννα Κανέλη, Αναστασία Χαμτζούδη, Σταματία Βλάγκα.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/10
 
ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 17.30

1. Pepe PEPERONIUS SHOW(ATHENS)
2. Zogler Juggling (Chris-Catherine) (ATHENS)
3. Magic Show (ATHENS)
4. Poi-Fireshow(TEI LARISAS)
5.Θεραmove(LARISA)
6. Dance Club Larissa
7. Dance Club Larissa Break Dance
8. Dance Club Larissa Zumba
9. Caracatu (VOLOS)
10.Beat Belan & Chicken Robot(ITALY)
11. Spirit Fitness Club
12. Xορικός Διθύραμβος (LARISA)
13. Έλφι show (ATHENS)
14. Spinous Spinous 9(ITALY)
15. Zogler Dance Μικροί Ήρωες(SERBIA)
16. Beat Belan & Chicken Robot(ITALY)
17.Magic Dance(SERBIA)
18.Zogler Μικροί Ήρωες(ATHENS)
19. Παράσταση «το τζίνι»

ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 17.30 ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 21.00

1.MAGIC SHOW
2.SPINOUS SPINOUS
3.PEPE PEPERONIOUS SHOW
4.JOGLER JUGGLING
5.BEAT BELAN @CHICKEN ROBOT
6.CARACATU (VOLOS)
7. Παράσταση «το τζίνι»

ΣΑΒΒΑΤΟ 4/10

ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ΩΡΑ 10.30

1. Pepe PEPERONIUS SHOW(ATHENS)
2. Zogler Juggling (Chris-Catherine) (ATHENS)
3. Magic Show (ATHENS)
4. Poi-Fireshow(TEI LARISAS)
5.Θεραmove(LARISA)
6. Dance Club Larissa ZUMBA
7. Dance Club Larissa BREAK Dance

ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 10.30

1. Zogler Juggling (Chris-Catherine) (ATHENS)
2. pepe peperonious show(ATHENS)
3. Magic Show (ATHENS)
4. Poi-Fireshow(TEI LARISAS)
5.SPINOUS SPINOUS(ITALY)
6. Λεξοϋφάντρα και τα παραμύθια της.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.