Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας…

Σκέφτομαι, αισθάνομαι, ελπίζω… Εύχομαι να ονειρευόμαστε με μάτια ανοιχτά, όνειρα με χρώματα του ουράνιου τόξου και με ατέλειωτα ευωδιαστά γιασεμιά. Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας… ό,τι ευχάριστο και αγαπημένο στη ζωή σας! Χαιρετώ σας… Αίγλη Μότσιου.

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Η πρώτη εκδρομική δράση αρχαιολογικού – πολιτιστικού ενδιαφέροντος του Συλλόγου Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας στην ευρύτερη περιοχή του νομού Καρδίτσας


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Οκτωβρίου η πρώτη εκδρομική δράση αρχαιολογικού – πολιτιστικού ενδιαφέροντος του Συλλόγου Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας στην ευρύτερη περιοχή του νομού Καρδίτσας. Πενήντα και πλέον μέλη του Συλλόγου με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δ.Σ. Σωτήριο Φωλίνα επισκέφτηκαν το νέο αρχαιολογικό μουσείο Καρδίτσας, όπου και είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της περιοχής που αποτελούν προϊόντα  πολυετούς ανασκαφικής δραστηριότητας καθώς και ατράνταχτα τεκμήρια της μακραίωνης δυτικοθεσσαλικής ιστορίας. 

Ο Σύλλογος επίσης επισκέφτηκε περιοδική έκθεση ζωγραφικής του εικαστικού Παπακώστα που φιλοξενείται σε παρακείμενη αίθουσα του μουσείου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον  αρχαιολογικό χώρο  του ναού του Απόλλωνα στη Μητρόπολη Καρδίτσας, ο οποίος αποτελεί το σημαντικότερο θρησκευτικό μνημείο της αρχαϊκής περιόδου σε ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Τέλος οι συμμετέχοντες απόλαυσαν τη φυσικό τοπίο της λίμνης Πλαστήρα στα χωριά Καλύβια Πεζούλας και Νεοχώρι για φαγητό, καφέ, αλλά και συζητήσεις αρχαιολογικού κυρίως περιεχομένου. Την εκδρομή πλαισίωσε με τις εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις του ο διαπρεπής αρχαιολόγος Λεωνίδας Χατζηαγγελάκης, πρώην έφορος της ΛΔ’ ΕΠΚΑ και πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.