Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας…

Σκέφτομαι, αισθάνομαι, ελπίζω… Εύχομαι να ονειρευόμαστε με μάτια ανοιχτά, όνειρα με χρώματα του ουράνιου τόξου και με ατέλειωτα ευωδιαστά γιασεμιά. Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας… ό,τι ευχάριστο και αγαπημένο στη ζωή σας! Χαιρετώ σας… Αίγλη Μότσιου.

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Θέατρο: Συνεχίζονται οι παραστάσεις του Θεσσαλικού θεάτρου «Κάποτε στη Σμύρνη» στη Λάρισα στην «Αυλή του Μύλου».

Η μεγάλη επιτυχία του «Θεσσαλικού Θεάτρου» «Κάποτε στη Σμύρνη», επιστρέφει από τη περιοδεία του  στη Λάρισα στο υπέροχο Θέατρο «Αυλή του Μύλου» από την Πέμπτη 27 Αυγούστου μέχρι και την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου.
Εκτός από τις παραστάσεις στη Λάρισα, το «Κάποτε στη Σμύρνη» απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και τον ενθουσιασμό του κόσμου.

Όλοι μιλάνε για τα συγκλονιστικά κείμενα του έργου. (Αυθεντικές μαρτυρίες απλών ανθρώπων που έζησαν τα γεγονότα της καταστροφής της Σμύρνης και αποσπάσματα από βιβλία της Διδούς Σωτηρίου, του Κοσμά Πολίτη και του Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου).

Η σκηνοθεσία του Κώστα Τσιάνου που έκανε την επιλογή και την διαμόρφωση των κειμένων, το σκηνικό, τη μουσική επιλογή και τις χορογραφίες, είναι από τις σημαντικότερες της πολύχρονης σκηνοθετικής του Ιστορίας.

Στην παράσταση ο Κώστας Τσιάνος έχει εντάξει και 2 χορικά από την «ΕΚΑΒΗ» του Ευριπίδη, που αναφέρονται στην πυρπόληση της Τροίας, στον ξεριζωμό και στην προσφυγιά χιλιάδων γυναικών της Τροίας. Η μουσική σύνθεση των χωρικών είναι του Χρήστου Λεοντή.

Στην παράσταση ακούγονται πολλά Σμυρναϊκα αυθεντικά τραγούδια, όπως και συνθέσεις του κορυφαίου Μίκη Θεοδωράκη, του Γιάννη Παπαϊωάννου και του Λεό Ραπίτη το «Καινούργια τώρα ζωή» με τη φωνή της Σοφίας Βέμπο.
Το σκηνικό ζωγράφισε ο Γιάννης Πέτρου που φιλοτέχνησε και την αφίσα του έργου που επαινέθηκε ιδιαίτερα.


Στα Σμυρνιώτικα τραγούδια παίζουν οι Λαρισαίοι μουσικοί: Ρήγας Μακρόπουλος, Σπύρος Καβαλιεράτος, Γιάννης Μακρυγιάννης και Βαγγέλης Τσιαπλές. Του ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Τζίνη Παπαδοπούλου, Πόπη Πελτεκοπούλου, Αλέξανδρος Τσακίρης, Γιάννης Μπουραζάνας, Μαρσέλα Λένα, Χρήστος Κορδελάς, Χριστίνα Βρακά, Άννα Κοκότη, Νίκος Ζαρκογιάννης, Αριστέα Στεργιούλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.