Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας…

Σκέφτομαι, αισθάνομαι, ελπίζω… Εύχομαι να ονειρευόμαστε με μάτια ανοιχτά, όνειρα με χρώματα του ουράνιου τόξου και με ατέλειωτα ευωδιαστά γιασεμιά. Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας… ό,τι ευχάριστο και αγαπημένο στη ζωή σας! Χαιρετώ σας… Αίγλη Μότσιου.

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Ο Δήμος Φαρσάλων γιορτάζει την αυγουστιάτικη πανσέληνο στον αναστηλωμένο χώρο της Ακρόπολης της αρχαίας Φαρσάλου.

Για πρώτη φορά, φέτος, ένα μνημείο του Δήμου Φαρσάλων εντάσσεται στις επίσημες εκδηλώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού για τον εορτασμό της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου.

Ο Δήμος Φαρσάλων σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας γιορτάζει τη μαγική αυγουστιάτικη πανσέληνο εγκαινιάζοντας επίσημα για το ευρύ κοινό τον αναστηλωμένο χώρο της Ακρόπολης της αρχαίας Φαρσάλου, βάζοντας έτσι την πόλη στον παγκόσμιο πολιτιστικό χάρτη.

Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Πολιτιστικός Αύγουστος 2015» που οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Φαρσάλων (Ο.Π.Α.Κ.Π.Α Δ.Φ).


Από τις 8.00 μ.μ., αρχαιολόγοι της Εφορείας θα παρουσιάζουν στο κοινό τις εργασίες ανάδειξης οι οποίες εκτελέσθηκαν πρόσφατα. Στη συνέχεια, το μουσικό σχήμα «Λύραυλος», με μια πανδαισία ήχων από 30 αρχαιοελληνικά και παραδοσιακά όργανα, θα ταξιδέψει το κοινό στην αρχαία και νεότερη Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.