Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας…

Σκέφτομαι, αισθάνομαι, ελπίζω… Εύχομαι να ονειρευόμαστε με μάτια ανοιχτά, όνειρα με χρώματα του ουράνιου τόξου και με ατέλειωτα ευωδιαστά γιασεμιά. Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας… ό,τι ευχάριστο και αγαπημένο στη ζωή σας! Χαιρετώ σας… Αίγλη Μότσιου.

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Βιβλίο: Ήρωες και Άγγελοι, αυτοί οι μικροί άγνωστοιΠαρουσίαση του βραβευμένου βιβλίου «Ήρωες και Άγγελοι, αυτοί οι μικροί άγνωστοι» της Ελένης – Έλλης Γκαραβέλη την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013, ώρα 21:00 στο ισόγειο του Επιμελητηρίου Λάρισας, Παπακυριαζή 44, Λάρισα. Το βιβλίο είναι κοινωνικοπολιτικό μυθιστόρημα και βραβεύτηκε από το Καφενείο των Ιδεών και την Unesco Πειραιώς και Νήσων. Την εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου διοργανώνουν ο σύλλογος Βερδικουσιωτών Λάρισας και το βιβλιοπωλείο Νέα Σκάλα.

«...Έχω μια αγωνία… Δε θέλω ν’ απογοητεύσω ανθρώπους σαν και σας που παλεύουν για μια θέση στην κοινωνία, μια κοινωνία που δε γνωρίζει πως η ζωή μπορεί να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες… Αν της δοθεί η ευκαιρία!
Συγχώρεσέ με, μα γράφοντάς το δε μπόρεσα ν’ αποτρέψω το μυαλό μου απ’ την τραγική του συνήθεια να προσπαθεί ν’ αλλάξει τη ροή των γεγονότων υποθέτοντας. Ακόμη και τώρα που παρέδωσα το υλικό για την έκδοσή του, αναρωτιέμαι, αν δεν είχε γίνει διακοπή ρεύματος, αν ο Νίκος δεν είχε πιει τόσο, αν η Φρόσω δεν έφευγε απ’ τη ζωή του, αν όλοι επαναστατούσατε και διεκδικούσατε αυτό που σας ανήκε, τότε θα κέρδιζε ο έρωτας; Η τελική, όμως, ερώτηση είναι μήπως κέρδισε εν τέλει ο έρωτας περνώντας μέσα από τη φωτιά και καταστρέφοντας κάποιες ζωές κυριάρχησε και γέννησε άλλες;»

Η Γκαραβέλη Ελένη-Έλλη
γεννήθηκε στη Βερδικούσα Ελασσόνας το 1968. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου. Από το 1991 ζει με την οικογένειά της στη Σκάλα Λακωνίας και από το 1996 εργάζεται στο Επιμελητήριο Λακωνίας που εδρεύει στο Γύθειο. Το μυθιστόρημα «Ήρωες και Άγγελοι. Αυτοί οι μικροί άγνωστοι…» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα. Απέσπασε το Α΄ Βραβείο ανέκδοτου μυθιστορήματος στον 27ο διαγωνισμό «Σικελιανά 2011» που διοργανώθηκε από το Καφενείο των Ιδεών και την Unesco Πειραιώς και Νήσων.

Πρόγραμμα παρουσίασης του βιβλίου :
*Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013, ώρα 18:00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμπελώνα Τυρνάβου.
*Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013, 11:30 στο θέατρο Ελασσόνας, αίθουσα «Βασ. Φαρμάκη».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.