Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας…

Σκέφτομαι, αισθάνομαι, ελπίζω… Εύχομαι να ονειρευόμαστε με μάτια ανοιχτά, όνειρα με χρώματα του ουράνιου τόξου και με ατέλειωτα ευωδιαστά γιασεμιά. Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας… ό,τι ευχάριστο και αγαπημένο στη ζωή σας! Χαιρετώ σας… Αίγλη Μότσιου.

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Σημαντική πρωτοβουλία εθελοντών εκπαιδευτικών «Πάμε Βιβλιοθήκη» στην Ελασσόνα.


Ο Δήμος Ελασσόνας σε συνεργασία με εθελοντές εκπαιδευτικούς, ανοίγει το χώρο της βιβλιοθήκης τις Κυριακές για να φιλοξενήσει τους μεγάλους και μικρούς φίλους του βιβλίου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους εθελοντές εκπαιδευτικούς:
«Ανοίγουμε ξανά για εννέα Κυριακές από τις 10.45 π.μ. έως τις 12.15 μ.μ το παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης πιστοί στην υπόσχεση που δώσαμε στα παιδιά και στους γονείς τον περασμένο Απρίλη αλλά και στον απώτερο στόχο μας! Ποιον; Να δώσουμε το έναυσμα στην τοπική αυτοδιοίκηση ώστε να παρέμβει για να γίνει η «ξεχασμένη» βιβλιοθήκη μας χώρος συζήτησης και διαλόγου, χώρος φιλόξενος για τους ανθρώπους του πνεύματος, τους φίλους του βιβλίου, όλους τους πολίτες. Ανοίγουμε λοιπόν ξανά το παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης και περιμένουμε εκεί τους μικρούς φίλους και φίλες του βιβλίου προκειμένου να συνταξιδέψουμε στο μαγικό κόσμο των βιβλίων.
Οδηγοί σε αυτό το ταξίδι θα είναι, αυτή τη φορά, γνωστοί και άγνωστοι λογοτέχνες και συγγραφείς βιβλίων για παιδιά που είτε κατάγονται είτε ζουν στη Θεσσαλία. Τους ευχαριστούμε που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και δέχτηκαν να έρθουν στη βιβλιοθήκη αφιλοκερδώς για να μας παρουσιάσουν ένα μικρό κομμάτι του έργου και του εαυτού τους. Τους περιμένουμε με ανυπομονησία γιατί ξέρουμε πως θα μας χαρίσουν μια αξέχαστη εμπειρία!
Μικροί μας φίλοι και φίλες, μπορείτε να ξαναπάρετε ή να πάρετε για πρώτη φορά ένα μαξιλαράκι και να έρθετε στη βιβλιοθήκη για να ανακαλύψουμε ποια είναι τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή! Σας περιμένουμε!!!»

Το πρόγραμμα των επισκέψεων των συγγραφέων είναι:
·        01/02/2015: Συγγραφέας: Φώτου Γιώτα με το βιβλιο της «Όταν χάσαμε την Ντόλυ» για. παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω.

·        08/02/2015: Συγγραφέας: Γιάντζιου Χρυσή με το βιβλίο της: «Ο γυρισμός της Μινοδώρας» για παιδιά ηλικίας 7 ετών και άνω.

·        15/02/2015: Συγγραφέας: Τσιαμπαλή - Κελεπούρη Χρυσάνθη με το βιβλίο της: «Η μελισσούλα που έτρωγε γράμματα» για παιδιά ηλικίας 5-9 ετών.

·        01/03/2015: Συγγραφέας: Αναστασοπούλου Ελένη με το βιβλίο της: «Το μυστικό της Ερασμίας και του Έραλντ» για παιδιά ηλικίας  5 ετών και άνω.

·        08/03/2015: Συγγραφέας Κούγιαλη Γιώτα με το βιβλίο της: «H Αργοναυτική Εκστρατεία σε κόμικ» για παιδιά ηλικίας  5 ετών και άνω. 

·        15/03/2015: «Ένα ποίημα γεννιέται»: Η συγγραφέας Χριστούλα-Πατελοδήμου Ελένη θα  μυήσει τα παιδιά στην τέχνη της για παιδιά ηλικίας  από 5 και άνω.

·        22/3/2014: Ο κ. Γκουντούρας Νικόλαος με το βιβλίο του «Ανακαλύπτω τη φύση με τις αισθήσεις» για παιδιά ηλικίας 5-10 ετών.

·        29/03/2015: Η συμπολίτισσα Παπαθανασίου-Ματούλα Βασιλική θα παρουσιάσει την ιστορία: «Σ΄ αγαπώ» για παιδιά ηλικίας 6-8 ετών.


12:15 -13:30: Το διάστημα αυτό παιδιά που παρακολούθησαν το πρόγραμμα, αλλά και γονείς, μπορούν να περάσουν από τη βιβλιοθήκη για να ετοιμάσουμε ένα ευχαριστήριο δώρο για τους συγγραφείς και για να μας καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους.

Πρώτη καλεσμένη η κ. Γιώτα Φώτου. Η κ. Γιώτα Φώτου γεννήθηκε στο Δροσάτο Καρδίτσας και μεγάλωσε στη Λάρισα. Έχει γράψει και συνεχίζει να γράφει βιβλία για παιδιά και ενηλίκους. Το βιβλίο της «Όταν χάσαμε την Ντόλυ» είναι μια αισιόδοξη, χιουμοριστική και ανατρεπτική ιστορία για τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή.
Επίσης ο Δήμος Ελασσόνας θα είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια και θα εμπλουτίσει τη βιβλιοθήκη με έργα των συγγραφέων και θα προσφέρει το αναλώσιμο υλικό που θα απαιτηθεί για τη γνωστοποίηση και υλοποίηση του προγράμματος.

Η ομάδα εθελοντών «Πάμε βιβλιοθήκη»
Μπλιούμη Ελένη
Νταγιάννη Καίτη
Παναγιώτου Ευαγγελία
Σαράτσης Γεώργιος
Σερλέτη Ευθυμία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.