Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας…

Σκέφτομαι, αισθάνομαι, ελπίζω… Εύχομαι να ονειρευόμαστε με μάτια ανοιχτά, όνειρα με χρώματα του ουράνιου τόξου και με ατέλειωτα ευωδιαστά γιασεμιά. Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας… ό,τι ευχάριστο και αγαπημένο στη ζωή σας! Χαιρετώ σας… Αίγλη Μότσιου.

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Έτοιμο μέχρι τον Μάιο το νέο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Τον Μάιο αναμένεται να παραδοθεί σε χρήση το νέο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα, που πρόκειται να στεγάσει υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, στη συμβολή της οδού Φαρσάλων με την Θεοφράστου. Το κτίριο επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, όπου είχε την ευκαιρία να δει από κοντά την τελική διαμόρφωση των χώρων, οι οποίοι θα συγκεντρώσουν όλες τις γεωτεχνικές υπηρεσίες, που τώρα  βρίσκονται διάσπαρτες σε διάφορα ενοικιαζόμενα κτίρια.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Με τη συνύπαρξη όλων των σχετικών υπηρεσιών σε ένα κτίριο, δίνεται λύση στο πρόβλημα στέγασης τους. Παράλληλα, διευκολύνονται οι αγρότες, οι μηχανικοί, οι γεωπόνοι και όλοι όσοι θα εξυπηρετούνται πλέον εκεί, καθώς το νέο κτίριο παρέχει εύκολη πρόσβαση, χώρους στάθμευσης, ενώ διευκολύνονται και οι πολίτες, καθώς στον χώρο αυτό θα είναι συγκεντρωμένες οι περισσότερες υπηρεσίες της Περιφέρειας».
Κώστας Αγοραστός: «Δίνεται λύση στο πρόβλημα στέγασης των υπηρεσιών της Περιφέρειας»
Το νέο οικοδόμημα  είναι συνολικού εμβαδού 4.244, 32 τ.μ. (επιπλέον υπογείου 1.312 τ.μ.) και  βρίσκεται πίσω από τη Διεύθυνση Εγγείων Βελτιώσεων (πρώην ΣΕΚΦΟ). Το νέο κτίριο, που κατασκευάστηκε σε ένα οικόπεδο 13.859 τ.μ. θα περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο, Α΄και Β΄ όροφο και θα διαθέτει μεταξύ άλλων γραφεία, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για 200 άτομα, αίθουσες συσκέψεων, δύο υπόγεια παρκινγκ για τα υπηρεσιακά οχήματα, αποθηκευτικούς χώρους και W.C. για Α.Μ.Ε.Α. Παράλληλα, έχει διασφαλιστεί η πρόσβαση στα Α.Μ.Ε.Α. με την πρόβλεψη για ειδικές ράμπες εισόδου.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 12.448.284,00 ευρώ και ποσού σύμβασης 5.045.268,12 ευρώ. Τον περιφερειάρχη στο έργο συνόδευαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Λάρισας κ. Χρήστος Λυτροκάπης, στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και οι κατασκευαστές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.