Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας…

Σκέφτομαι, αισθάνομαι, ελπίζω… Εύχομαι να ονειρευόμαστε με μάτια ανοιχτά, όνειρα με χρώματα του ουράνιου τόξου και με ατέλειωτα ευωδιαστά γιασεμιά. Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας… ό,τι ευχάριστο και αγαπημένο στη ζωή σας! Χαιρετώ σας… Αίγλη Μότσιου.

Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Παρ’ όλη τη θυσία του Θεανθρώπου εμείς επιμένουμε να εθιζόμαστε στις μικρές φυλακές μας.

Ημέρα αναστάσεως σήμερα. Ημέρα εξόδου/πέρασμα από το θάνατο στη Ζωή! Μετατροπή των ψυχών μας από άδειους και σκοτεινούς τάφους σε χώρους αληθινής ζωής και φωτός ανεσπέρου.

Χριστός Ανέστη Φίλες και Φίλοι!!!

Ο  Νικητής του θανάτου, ο Κύριος της Δόξης, ο Θεάνθρωπος Σωτήρας και Λυτρωτής μας, ο Κύριός μας, ο Ιησούς Χριστός, ήλθε στον κόσμο πράος και ταπεινός, αποκρύπτοντας την δύναμη και την εξουσία Του με την απέραντη αγάπη Του, γιατί δεν είχε σκοπό να μας υποτάξει αλλά να μας ενώσει μαζί Του και μεταξύ μας. Εκείνος που φανερώθηκε και κινήθηκε με απόλυτο σεβασμό στην προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου, ώστε να μας δώσει την δυνατότητα να Τον αγαπούμε και να Τον ακολουθούμε ελεύθερα, χωρίς φοβικά σύνδρομα και χωρίς καταναγκασμούς, σηματοδοτώντας το μεγαλείο της αληθινής ελευθερίας, που μόνο Εκείνος χαρίζει.

Παρ’ όλη τη θυσία του Θεανθρώπου εμείς επιμένουμε να εθιζόμαστε στις μικρές φυλακές μας. Κλειδώνουμε την απεξάρτηση και την προσωπική μας ελευθερία, γιατί κάθε νέο βήμα που θέλουμε να κάνουμε, πιστεύουμε πως εναντιώνεται στην κοινωνία που ζούμε. Κάθε φορά που πηγαίνουμε σύμφωνα με το ρεύμα, επιβραβεύουμε τους εαυτούς μας. Κάθε φορά που ιδέες και σκέψεις αντικρούονται με αυτό, τους τιμωρούμε. Νιώθουμε ανασφαλείς και πως δεν είμαστε αρκετά καλοί για το σύστημα στο οποίο βρισκόμαστε. Για να είμαστε αποδεκτοί καταπιεζόμαστε και στο τέλος χάνουμε τη μοναδικότητά μας, χάνουμε τον εαυτό μας. Λειτουργούμε χωρίς κριτική σκέψη, αντιγράφουμε συμπεριφορές και χτίζουμε την ίδια «εικόνα», ακόμη ακόμη επιλέγουμε να έχουμε την ίδια εμφάνιση για να μην ξεχωρίσουμε και φαινόμαστε διαφορετικοί!!!

Χρειάζεται μεγάλη τόλμη να είμαστε ο εαυτός μας, να πετάξουμε στον ουρανό, ανάμεσα στα σύννεφα, να χαμογελάσουμε στον ήλιο, χωρίς φόβο, απολαμβάνοντας τα χρώματα του ουράνιου τόξου ακόμη και μετά από τις μπόρες της ζωής. Ν΄ ακολουθούμε τους άγραφους νόμους της καρδιάς και της αγάπης και να προσπαθούμε κάθε φορά να μην βλάπτουμε τους άλλους συνειδητά, γιατί ασυναίσθητα …σίγουρα όλοι έχουμε βλάψει  κάποιους, σε κάποια περίοδο της ζωής μας.

Φίλες και Φίλοι, εύχομαι ολόψυχα Ελεύθερη να’ναι η Ψυχή μας!!!  
Αληθώς Ανέστη!!! Χρόνια Μας Πολλά!!!


Με εκτίμηση
Αίγλη Μότσιου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.