Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας…

Σκέφτομαι, αισθάνομαι, ελπίζω… Εύχομαι να ονειρευόμαστε με μάτια ανοιχτά, όνειρα με χρώματα του ουράνιου τόξου και με ατέλειωτα ευωδιαστά γιασεμιά. Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας… ό,τι ευχάριστο και αγαπημένο στη ζωή σας! Χαιρετώ σας… Αίγλη Μότσιου.

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Ομιλία του Χρήστου Γιανναρά « Η Ελλάδα σήμερα: κρίση ή παρακμή;» στο Χατζηγιάννειο Λάρισας

O Σύνδεσμος Γραμμάτων Τεχνών Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων και τη Διεύθυνση Κοινωνικών Δράσεων, διοργανώνει τιμητική εκδήλωση στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στις 7.30 μ.μ. προς τιμήν του ομότιμου καθηγητή της φιλοσοφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών της Αθήνας Χρήστου Γιανναρά.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων Τεχνών Θεσσαλίας κ. Αθανάσιος Καρατόλιας. Στο έργο του τιμωμένου θα αναφερθεί ο διακεκριμένος φιλόλογος Ευθύμιος Κουφογιώργος, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου.

Θα ακολουθήσει ομιλία του Χρήστου Γιανναρά με θέμα: «Η Ελλάδα σήμερα: κρίση ή παρακμή;»

Ο Χρήστος Γιανναράς
καθηγητής φιλοσοφίας και συγγραφέας γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε θεολογία στην Αθήνα και φιλοσοφία στη Βόννη και στο Παρίσι. Είναι διδάκτωρ φιλοσοφίας του πανεπιστημίου της Σορβόνης και της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, του St.Vladimir s Orthodox Seminary της Νέας Υόρκης και της Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στα πανεπιστήμια του Παρισιού , της Γενεύης, της Λωζάνης, της Κρήτης. Έχει επιδείξει πλούσιο συγγραφικό έργο. Πολλά από τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε 10 τουλάχιστον ευρωπαϊκές γλώσσες.


Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Ανδρέας Γιουρμετάκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.