Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας…

Σκέφτομαι, αισθάνομαι, ελπίζω… Εύχομαι να ονειρευόμαστε με μάτια ανοιχτά, όνειρα με χρώματα του ουράνιου τόξου και με ατέλειωτα ευωδιαστά γιασεμιά. Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας… ό,τι ευχάριστο και αγαπημένο στη ζωή σας! Χαιρετώ σας… Αίγλη Μότσιου.

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Την Κυριακή του Θωμά (27 Απριλίου 2014) ο Μαραθώνιος Κισσάβου.

 Γεγονός ιδιαίτερης σημασίας που αναμένεται να φέρει προστιθέμενη αξία όχι μόνο σε επίπεδο αθλητισμού αλλά και γενικότερα στην τουριστική  προβολή της περιοχή χαρακτηρίστηκε ο «Μαραθώνιος Κισσάβου», που θα διεξαχθεί την Κυριακή του Θωμά 27 Απριλίου 2014, σε συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η έναρξη του αγώνα θα γίνει στις 8 π.μ στο κάμπινγκ του Στομίου και ο τερματισμός στην πλατεία της Αγιάς. Μαζί με τον μαραθώνιο μήκους 33 χλμ θα διεξαχθεί ημιορεινός αγώνας 13 χλμ καθώς και παιδικός αγώνας 2 χλμ.

- Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός: «Στις 27 Απριλίου, ανήμερα της Κυριακής του Θωμά, διεξάγεται ο 5ος Ορεινός Αγώνας Κισσάβου. Ξεκινάει το πρωί από το Στόμιο και καταλήγει το μεσημέρι στην Αγιά, διασχίζοντας σχεδόν όλο τον Κίσσαβο. Είναι μια πρωτοβουλία του Ορειβατικού Συλλόγου Λάρισας με τις ομάδες των εθελοντών, αλλά και με τη συνεργασία της Περιφέρειας και με  τους Δήμους Τεμπών και Αγιάς. Είναι ένας σημαντικός αγώνας που έχει γίνει πλέον θεσμός και στον οποίο συμμετέχουν πολλοί αθλητές. Επειδή ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια, επειδή ο αθλητισμός μας γεμίζει, δίνει μία άλλη «νότα» στην καθημερινότητα και στους πολίτες, στηρίζουμε με κάθε τρόπο ως αιρετή Περιφέρεια αυτές τις εκδηλώσεις, τις πιστεύουμε, τις αγκαλιάζουμε, τις υιοθετούμε και τις προχωρούμε. Ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή τους».

- Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου: «Διοργανώνουμε και φέτος τον Μαραθώνιο Κισσάβου για 5η φορά. Η συμμετοχή αναμένεται να είναι και αυτή τη φορά πολύ μεγάλη και ο κόσμος που θα επισκεφτεί την περιοχή μας, τον όμορφο Κίσσαβο, θα δώσει τη δυνατότητα να γίνει γνωστή η περιοχή μας ακόμη περισσότερο. Είναι μια αθλητική διοργάνωση, η όποια γίνεται σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Λάρισας, τον Δήμο Αγιάς, τον Δήμο Τεμπών και βεβαίως τους εθελοντές μας, που στηρίζουν πάντα όλες μας τις προσπάθειες. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους όσους θα λάβουν μέρος και ας κερδίσει ο καλύτερος».

- Δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Ορειβατικό Σύλλογο και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που για ακόμη μία φορά διοργανώνουμε αυτή τη σπουδαία αθλητική εκδήλωση. Επίσης, μέσα από αυτήν την εκδήλωση πιστεύω, ότι αυτή τη φορά πρέπει να αναδειχθεί το εθελοντικό στοιχείο. Άνθρωποι, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς, έρχονται και στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια αφιλοκερδώς, βάζοντας την προσωπική τους πινελιά στο να γίνει αυτή η εκδήλωση όσο γίνεται καλύτερη. Ακόμη μία χρονιά πάρα πολλοί αθλητές θα λάβουν μέρος και νομίζω ότι είναι μία από τις καλύτερες ευκαιρίες που έχουμε, προκειμένου να διαφημίσουμε μία πανέμορφη περιοχή».

- Δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος: «Είναι ο 5ος Ορειβατικός Αγώνας που διοργανώνει ο Ορειβατικός Σύλλογος Λάρισας σε συνεργασία με άλλους φορείς, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των δύο όμορων Δήμων Τεμπών και Αγιάς. Μέσα από αυτήν την εκδήλωση αναδεικνύουμε τον εθελοντισμό, τη συμμετοχή, τη συνεργασία, την εγρήγορση τον φορέων, τη δημιουργικότητα των κατοίκων, αλλά ακόμα πάνω από όλα διαφημίζουμε και προβάλλουμε τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας, όπως είναι ο Κίσσαβος. Ένας Κίσσαβος, στον οποίο δίνουμε ιδιαίτερη σημασία και αυτό φαίνεται από την αγαστή συνεργασία που υπάρχει με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και αναφέρομαι στο δρόμο Σπηλιάς – Καρύτσας, και την παράκαμψη της Σπηλιάς. Ο Δήμος Τεμπών θα είναι πάντα δίπλα σε τέτοιες προσπάθειες ενισχύοντας στο μέτρο του δυνατού και των αρμοδιοτήτων που έχουμε τέτοιου είδους αγώνες».

- Πρόεδρος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Λάρισας κ. Χρήστος Καραμπούζης: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Π.Ε. Λάρισας και τους Δήμους Τεμπών και Αγιάς για την βοήθεια αυτήν που μας προσφέρουν για τον 5ο Ορεινό Αγώνα που κάνουμε, αλλά ταυτόχρονα από φέτος ξεκινάμε και μια άλλη προσπάθεια για τον 1ο ημιορεινό αγώνα  Κισσάβου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις εθελοντικές ομάδες, όπως είναι η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας, ο Σύλλογος Καταδρομέων Θεσσαλίας, το Σώμα Εθελοντών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η ελληνική ομάδα διάσωσης , η «Νέα Ακρόπολη», ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λάρισας και ο  Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Λάρισας. Όλοι αυτοί συμμετέχουν ενεργά στο να πραγματοποιηθεί ένας ιδιαίτερα δύσκολος ο αγώνας, με ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες μερικές φορές, που επικρατούν στον Κίσσαβο σε υψόμετρο περίπου 2.000 μέτρων. Οι αγώνες ξεκινούν από το Στόμιο στο υψόμετρο 0μ, φτάνουν στα 2.000 μέτρα και μετά ανεβοκατεβαίνουν συνεχώς με την υψομετρική διαφορά να φτάνει περίπου τα 2.400 μέτρα. Όσον αφορά τον Ημιορεινό Αγώνα, ήταν μια ιδέα του περιφερειάρχη από πέρυσι, ο οποίος μας προέτρεψε να κάνουμε και αυτό το εγχείρημα, που απευθύνεται σε ανθρώπους, οι οποίοι δε θέλουν να καταπονηθούν τόσο πολύ, αλλά να προσπαθήσουν και αυτοί να γνωρίσουν τα μονοπάτια και να γνωρίσουν και ένα κομμάτι του Κισσάβου, το νοτιοανατολικό του τμήμα, που είναι εξίσου πανέμορφο, χωρίς να ανεβούν τόσο ψηλά στα 2.000 μέτρα.

Δημήτρης Καρατσιβής χαράκτης των αγώνων: «Θα πραγματοποιηθούν τρεις αγώνες. Ο μεγάλος αγώνας των 33 χλμ, οποίος απευθύνεται κυρίως σε έμπειρους δρομείς, με θέση εκκίνησης το Στόμιο και ώρα έναρξης 08.00 το πρωί. Ο αγώνας έχει διάρκεια 8 ωρών και οι δρομείς σ αυτό το χρονικό διάστημα θα διασχίσουν τον Κίσσαβο, την Ανατολή, το Μεταξοχώρι και θα καταλήξουν στην Αγιά για να τερματίσουν.  
Ο μικρός αγώνας των 13 χλμ, δίνει τη δυνατότητα για συμμετοχή και για μία πρώτη δοκιμή σε όλους. Το σημείο εκκίνησης του αγώνα είναι στην Αγιά στις 10.00 το πρωί, διαρκεί 3 ώρες, περνά μέσω του Μεγαλόβρυσου και το Μεταξοχωρίου και καταλήγει πάλι στην Αγιά. Τέλος, υπάρχει και ο παιδικός αγώνας, ο οποίος ξεκινά από το Μεταξοχώρι και καταλήγει στην Αγιά και είναι 2 χλμ. Ξεκινά στις 10.15 και διαρκεί περίπου μισή ώρα».

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθησαν ακόμα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθονοδρόμων Λάρισας και υποψήφιος με τον Συνδυασμό «Συμμαχία υπέρ των πολιτών»  κ. Απόστολος Γούλας, ο γραμματέας του ΕΟΣ Λάρισας κ. Γιώργος Λελεκάνος, ο κ. Χρήστος Μανώλης από τον Κυνηγητικό Σύλλογο Λάρισας, ο κ. Δημητρίου Δημήτριος από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ο κ. Θεοδώρου Θεμάς από τους Ραδιοερασιτέχνες Θεσσαλίας, η κα Βασιληκή Καταραχιά από το Σώμα Σαμαρειτών-Διασωστών- Ναυαγοσωστών του Εληνικού Ερυθρού Σταυρού και ο κ. Στούμπας Γεώργιος από τη εθελοντική ομάδα «Νέα Ακρόπολη».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.