Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας…

Σκέφτομαι, αισθάνομαι, ελπίζω… Εύχομαι να ονειρευόμαστε με μάτια ανοιχτά, όνειρα με χρώματα του ουράνιου τόξου και με ατέλειωτα ευωδιαστά γιασεμιά. Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας… ό,τι ευχάριστο και αγαπημένο στη ζωή σας! Χαιρετώ σας… Αίγλη Μότσιου.

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Θεσσαλός ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικού Τουρισμού ECT, για δεύτερη συνεχή θητεία.

Την προεδρία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικού Τουρισμού ECTN, που εδρεύει στις Βρυξέλλες ανέλαβε για δεύτερη συνεχόμενη διετία η Ελλάδα μετά από ομόφωνη απόφαση των φορέων που δραστηριοποιούνται στον Πολιτιστικό Τουρισμό και προέρχονται από τις χώρες Σουηδία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κύπρο και Λετονία. Να σημειωθεί ότι από την Ελλάδα συμμετέχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω της ΕΚΠΟΛ.

Ο νέος πρόεδρος του Δικτύου για το 2015 και 2016 θα είναι ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ κ. Κώστας Χαλέβας, ο οποίος εκλέχθηκε για δεύτερη φορά παμψηφεί από την Γενική Συνέλευση με αντιπρόεδρο από την Λετονία, Ταμία από την Κύπρο και Συντονιστή Γραμματέα από τη Λετονία.

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο εδρεύει στις Βρυξέλλες στα γραφεία της Ουαλίας, και το Διοικητικό Συμβούλιο, όπως πρότεινε ο επανεκλεγής πρόεδρος, θα συνεδριάζει κάθε χρόνο στην έδρα και διαφορετικού κράτους από τα μέλη που το εκπροσωπούν.

Η συνεδρίαση της πρώτης Γενικής Συνέλευσης όπου έγινε και ο απολογισμός της προηγούμενης διετίας έγινε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στην περιοχή του Βόλου, προγραμματίζοντας την επόμενη συνεδρίαση στην περιοχή της Λετονίας από την οποία προέρχεται τόσο ο αντιπρόεδρος όσο και η Γραμματέας του Δικτύου ECTN.

Μεταξύ των προτεραιοτήτων που θα δοθούν, όπως πρότεινε ο κ. Χαλέβας δεδομένης της ιδιαίτερης βαρύτητας που η Ευρωπαϊκή Ένωση θα δώσει στον πολιτιστικό τουρισμό  σύμφωνα και με τις εξαγγελίες της συνόδου κορυφής για την περίοδο 2015-2020, θα είναι η συνεργασία του Δικτύου τόσο με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, όσο και με τα διεθνή δίκτυα NECSTOUR και  EUROPA NOSTRA με στόχο την προώθηση της εναλλακτικής μορφής τουρισμού του πολιτιστικού τουρισμού που αντιπροσωπεύει και το 40% του τουριστικού προϊόντος, δημιουργώντας έτσι νέες θέσεις εργασίας.

Μια εξίσου σημαντική πρωτοβουλία του ECTN, που για πρώτη χρονιά καθιερώθηκε από το διοικητικό συμβούλιο είναι η απονομή βραβείων πολιτιστικών τουριστικών προορισμών κάθε χρόνο, που θα γίνονται με ανοικτή διεθνή πρόσκληση. Σκοπός της επιβράβευσης είναι και η καλύτερη διαφήμιση των βραβευθέντων προορισμών από όλους τους εταίρους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.