Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας…

Σκέφτομαι, αισθάνομαι, ελπίζω… Εύχομαι να ονειρευόμαστε με μάτια ανοιχτά, όνειρα με χρώματα του ουράνιου τόξου και με ατέλειωτα ευωδιαστά γιασεμιά. Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας… ό,τι ευχάριστο και αγαπημένο στη ζωή σας! Χαιρετώ σας… Αίγλη Μότσιου.

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Θέατρο: Ξεκινούν οι παραστάσεις στο Θέατρο Τεχνών. Αυλαία με το Δον Κιχώτη την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου.

Συνεχίζονται, με γρήγορους ρυθμούς, εν΄ οψει της Πρεμιέρας της Κυριακής 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 12 π.μ, οι πρόβες της «Παιδικής - Νεανικής Σκηνής», του «Θεάτρου Τεχνών»,  με το Κλασσικό Αριστούργημα του  Θερβάντες: «ΔΟΝ  ΚΙΧΩΤΗΣ».
 Λίγα λόγια για  το έργο:
Η φαντασία γίνεται πολλές φορές πράγμα αλλόκοτο και αξιοκατάκριτο, ειδικά όταν αυτή μεταστρέφει τον άνθρωπο και τον βάζει σε περιπέτειες. Ο «Δον Κιχώτης»  "πάσχει" από μιαν εσωτερική σπίθα, που κάθε τόσο τον τσιγκλάει και τον ωθεί να την υπακούσει. Διαβάζει πολλά Ιπποτικά διηγήματα, ταυτίζεται με τους  ήρωές τους και, όταν τελικά αποφασίζει να επισκευάσει μια παλιά σιδερένια στολή, επιστρατεύει τo «πειναλέο» αλλά πανέξυπνο άλογό του, τον “Ροσινάντε», για να ακολουθήσει τη μοίρα του: Να γίνει δηλαδή, ο ήρωας που αισθάνεται ότι είναι, να προστατεύσει τους αδύναμους και τους αδικημένους και τέλος, να αποκτήσει την όμορφη αγαπημένη του, την  Δουλτσινέα. Και κάπως έτσι αρχίζουν οι τρελές και απίστευτες περιπέτειές του… Συμπαρασύρει σ΄αυτές άθελά του, αφού πρώτα αγνοήσει τις ικεσίες της ανιψιάς του Χουανίτας και του «Περίεργου - Ιερέα» φίλου του, τον φοβισμένο, αλλά παραδόπιστο γείτονά του Σάντσο Πάντσα. Οι δυο τους ακολουθούν έναν δρόμο γεμάτο περιπέτειες και εκπλήξεις.
Mια μεγάλη παράσταση για παιδιά που ανεβαίνει σε διασκευή και  σκηνοθεσία, του Γιάννη Καλατζόπουλου (Συγγραφέα – Ηθοποιού και Σκηνοθέτη), με ιδιαίτερη ευαισθησία και αγάπη εδώ και πολλά χρόνια, για το «Παιδικό Θέατρο» στη χώρα μας. Η μουσική και τα τραγούδια είναι του σπουδαίου Μουσικού, Δημήτρη Λέκκα, τα σκηνικά επιμελήθηκε ο Στέλιος Μπουρλής, τα κοστούμια η Σμαράγδα Χατζή, ενώ τις υπέροχες Χορογραφίες δίδαξε η εξαίρετη Λαρισαία χορογράφος Αγγελική Σαρήογλου.

Τους 20 και πλέον ρόλους του κλασσικού αυτού έργου ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Παναγιώτης Σουπιάδης, Δημήτρης Φωτίου, Έλενα Γράβαλου, Λίνα  Νούτσου, Σμαράγδα  Χατζή, Δημήτρης Τσατσανάκος και η Ειρήνη Σιδηροπούλου.

Καλεσμένοι να παρακολουθήσουν την πρεμιέρα της Κυριακής, είναι όλοι οι Διευθυντές των Σχολείων της Λάρισας και του Νομού. Οι κρατήσεις των θέσεων γίνονται στο τηλέφωνο του «Θεάτρου Τεχνών»: 2410-534313.

Από την ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, μέχρι και τις γιορτές των Χριστουγέννων, θα φιλοξενηθούν οργανωμένα οι μικροί φίλοι-μαθητές των Νηπιαγωγείων - Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων, της Λάρισας και του Νομού.

Ο «ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ», είναι ακόμη μία θεατρική παραγωγή της «Παιδικής-Νεανικής Σκηνής» του «Θεάτρου Τεχνών», που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, μετά τον εξαιρετικό: «ΠΛΟΥΤΟ» του Αριστοφάνη, (που απόλαυσαν συνολικά οι μαθητές περισσότερων από εκατό σχολείων) θα προσφέρει καλό «ψυχαγωγικό και ποιοτικό Παιδικό Θέατρο».

Την παράσταση της «Παιδικής-Νεανικής Σκηνής», θα ακολουθήσουν οι προγραμματισμένες παραστάσεις της «Κεντρικής Σκηνής» του «Θεάτρου Τεχνών», με τρείς εξαιρετικές κωμωδίες του ελληνικού και ξένου θεάτρου, που είναι:

-       Μολιέρου: «Ο ΑΠΑΤΗΜΕΝΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ» - (Ζώρζ Νταντέν), σε μια σύγχρονη γουστόζικη και άκρως διασκεδαστική διασκευή. Η έναρξη θα γίνει στα τέλη του Οκτώβρη και οι παραστάσεις θα πραγματοποιούνται παράλληλα με τις παραστάσεις τις πρωϊνές παραστάσεις της «Παιδικής-Νεανικής Σκηνής», με τον «ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗ».

-            Τις παραμονές των Χριστουγέννων θα κάνει έναρξη παραστάσεων η σπουδαία Ελληνική κωμωδία του Γρηγορίου Ξενόπουλου:  «ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ», μέσα από ένα «φρεσκαρισμένο» και με μια καινούρια ματιά, θεατρικό κείμενο.

-   Τέλος την Άνοιξη του 2015, θα ανέβει η ξεκαρδιστική κωμωδία: «ΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ…ΤΗ…ΡΙΤΣΑ..!!!», σε μια εξαιρετική σύγχρονη και γουστόζικη διασκευή, του  κλασσικού έργου «ΠΥΓΜΑΛΙΩΝ».   

                                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.