Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας…

Σκέφτομαι, αισθάνομαι, ελπίζω… Εύχομαι να ονειρευόμαστε με μάτια ανοιχτά, όνειρα με χρώματα του ουράνιου τόξου και με ατέλειωτα ευωδιαστά γιασεμιά. Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας… ό,τι ευχάριστο και αγαπημένο στη ζωή σας! Χαιρετώ σας… Αίγλη Μότσιου.

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

«Ματιές στον χρόνο. Το κάστρο Μελιβοίας και η περιοχή Αγιάς τον 6ο αιώνα μ.Χ.»


Ο Δήμος Αγιάς μέσω της ομάδας ιστορικής έρευνας «Δημήτρης Αγραφιώτης», η 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων , η Κοινωφελής Επιχείρηση «Καλυψώ» και το Τοπικό Τουριστικό Δίκτυο του Δήμου Αγιάς, διοργανώνουν το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 6:30 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Μελιβοίας εκδήλωση με θέμα «Ματιές στον χρόνο. Το κάστρο Μελιβοίας και η περιοχή Αγιάς τον 6ο αιώνα μ.Χ.» με κεντρική ομιλήτρια την αρχαιολόγο Σταυρούλα Σδρόλια. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο φιλόλογος Οδυσσέας Τσιντζιράκος, ο οποίος θα αναφερθεί στην ιστορία της Μελιβοίας.

Στην ανασκαφική έρευνα και στα σχετικά ευρήματα αναμένεται να αναφερθεί στην ομιλία της η αρχαιολόγος Σταυρούλα Σδρόλια στη συνέχεια θα ακολουθήσει προβολή βίντεο με τίτλο «Κάστρο Μελιβοίας», το οποίο δημιούργησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων για την ανάδειξη του έργου του ΕΣΠΑ μέσω του σκηνοθέτη Αστέριου Γερογιάννη, μέλους της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών και της εταιρείας «Ευρωίριδα». Η εκδήλωση θα κλείσει με ξενάγηση στον χώρο που φιλοξενείται η αρχαιολογική συλλογή Μελιβοίας.

@Η νεοσυσταθείσα ομάδα ιστορικής έρευνας «Δημήτρης Αγραφιώτης»
Με απόφαση του δημάρχου Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα συγκροτήθηκε η ομάδα ιστορικής έρευνας του Δήμου με σκοπό την καταγραφή των παραδόσεων του λαϊκού πολιτισμού, της τοπικής ιστορίας καθώς και την ανάδειξη ιστορικών προσωπικοτήτων που με το έργο τους συνέβαλλαν στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου.

Η ομάδα αυτή αποτελείται από τους παρακάτω: Οδυσσέα Τσιντζιράκο, Ευάγγελο Τζιγκουνάκη, Ιωάννη Μανίκα, Σταυρούλα Σδρόλια, Στέργιο Πατσιαβούδη, Αικατερίνη Παπαδοπούλου, Χριστίνα Γιαννουλέα, Θεόδωρο Σουλιώτη, Αχιλλέα Αρχοντή, Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Δρόσο, Γεώργιο Γκουτζουλίκα και Ιωάννη Αργυρούλη. Υπεύθυνος για τον συντονισμό και τη λειτουργία της ομάδας ορίστηκε το μέλος κ. Τσιντζιράκος. Η ομάδα αυτή πήρε την επωνυμία «Δημήτρης Αγραφιώτης» τιμής ένεκεν στο όνομα του εκλιπόντος ήδη φιλόλογου, ερευνητή Δημήτρη Αγραφιώτη.  

Ο Δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.