Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας…

Σκέφτομαι, αισθάνομαι, ελπίζω… Εύχομαι να ονειρευόμαστε με μάτια ανοιχτά, όνειρα με χρώματα του ουράνιου τόξου και με ατέλειωτα ευωδιαστά γιασεμιά. Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας… ό,τι ευχάριστο και αγαπημένο στη ζωή σας! Χαιρετώ σας… Αίγλη Μότσιου.

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Πρωτοπορεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας με το έργο «Ψηφιακή Προβολή της Ιστορίας & του Πολιτισμού των Μετεώρων και του Ολύμπου.


Αίθουσα προβολής
Πρωτοπορεί η  Περιφέρεια Θεσσαλίας με το έργο «Ψηφιακή Προβολή της Ιστορίας & του Πολιτισμού των Μετεώρων και του Ολύμπου- Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Προορισμών Περιφέρειας Θεσσαλίας», MIS 374923 και του τουριστικού portal gothessaly.com/gr

Το έργο υλοποιήθηκε και παραδόθηκε από τη  Διεύθυνση Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το αντικείμενο πράξης αφορά την ψηφιακή προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού των περιοχών Μετεώρων και Ολύμπου με σύγχρονες εφαρμογές οπτικοακουστικής προβολής και αλληλεπίδρασης ιδιαίτερα μεγάλων απαιτήσεων,  καθώς και το Σύστημα ηλεκτρονικής προβολής και διαχείρισης τουριστικών και πολιτιστικών πόρων, υπηρεσιών, εκδηλώσεων και ροών επισκεπτών στην περιφέρεια Θεσσαλίας. 

Οι τεχνικές καταγραφής, επεξεργασίας και αναπαραγωγής ψηφιακού περιεχομένου εικόνας και ήχου υψηλής ευκρίνειας και πιστότητας αποτελούν αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο σύγχρονα αντικείμενα έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης που απλώνεται σε πολλά διεπιστημονικά πεδία, εισάγοντας καινοτόμες μορφές εικονικής πραγματικότητας σε θέματα προβολής, επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με το χρήστη.


Κώστας Αγοραστός: «Στόχος μας η διεθνής προβολή της Θεσσαλίας ως τουριστικός προορισμός»
Οι αίθουσες ψηφιακής προβολής είναι έτοιμες να υποδεχθούν Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Ιδανικά για μαθητές σχολείων, ηλικιωμένων και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες η ψηφιακή ξενάγηση λειτουργεί συμπληρωματικά και παράλληλα με τις σημερινές μορφές φυσικής ξενάγησης.

Η ψηφιακή προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής Ολύμπου γίνεται στην αίθουσα Δημάρχου Βασίλη Φαρμάκη στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ελασσόνας, επίσημα από το Νοέμβριο του 2015.

Αντίστοιχα για τη ψηφιακή προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής Μετεώρων το έργο παραδόθηκε προχθές Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 αφού πρώτα πραγματοποιήθηκαν έργα ανακατασκευής και βελτιστοποίησης της αίθουσας.


Ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός με τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής Έργου της Διεύθυνσης Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Στις παρακάτω ιστοσελίδες υπάρχει ενημερωτικό με φωτογραφικό υλικό από την παράδοση των δύο έργων:
-Για την Περιοχή του Ολύμπου:


-Για την Περιοχή των Μετεώρων:


http://www.kalabakacity.gr/eidhseis/35355-video-gegonos-to-moyseio-psifiakis-apeikonisis-meteoron-egine-i-teleti-egkainion.html

http://www.stagonnews.gr/parathiro-sto-parelthon-alla-ke-sto-mellon-me-ta-egkenia-tou-mousiou-psifiakis-provolis-ton-meteoron/

http://www.ert.gr/mousio-psifiakis-apikonisis-ton-meteoron-stin-kalabaka/

http://energospolitis.gr/kalampaka-egkainia-moseio/

http://www.thessalianews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=71497:2017-05-27-19-07-04&catid=43:municipality&Itemid=30

http://www.trikalanews.gr/ypoloipoi_dimoi/h_ora_tis_akordelas_gia_to_neo_aoploa_tis_kalampakas.html




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.