Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας…

Σκέφτομαι, αισθάνομαι, ελπίζω… Εύχομαι να ονειρευόμαστε με μάτια ανοιχτά, όνειρα με χρώματα του ουράνιου τόξου και με ατέλειωτα ευωδιαστά γιασεμιά. Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας… ό,τι ευχάριστο και αγαπημένο στη ζωή σας! Χαιρετώ σας… Αίγλη Μότσιου.

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Δρυάδες 2015: 12 χρόνια συμπόσιο τέχνης στη λίμνη Ν. Πλαστήρα από 3 έως 12 Ιουλίου 2015.

Στις φετινές ‘δρυάδες’ θα πραγματοποιηθεί καταρχήν το θερινό σεμινάριο θεάτρου που γίνεται σταθερά τα τελευταία 12 χρόνια με τίτλο: “στο σταυρό του δρόμου…” από 6 έως 12 Ιουλίου. Στην διοργάνωση θα περιλαμβάνονται: εργαστήρια θεάτρου, μουσικής& χορού, παράλληλα εργαστήρια, εισηγήσεις, αφιερώματα, παράλληλες δραστηριότητες, δράσεις στην φύση και απευθύνεται σε: εκπαιδευτικούς, ηθοποιούς, performers, σκηνοθέτες, θεατρολόγους, σπουδαστές δραματικών σχολών, μουσικούς, χορευτές, χορογράφους, ερασιτέχνες ηθοποιούς, μαθητές Μουσικών Σχολείων, εμψυχωτές,  φοιτητές, μαθητές και  όσους επιθυμούν να καλλιεργήσουν την τέχνη του θεάτρου.

Στα εργαστήρια θεάτρου και μουσικής θα διδάξουν:
Άντζελα Μπρούσκου, ηθοποιός - σκηνοθέτης - Παρθενόπη Μπουζούρη, ηθοποιός.  «Βάκχες. Η κατάρρευση  του ορίου» Το εργαστήριο απευθύνεται μόνο σε ηθοποιούς, σπουδαστές δραματικών σχολών, σκηνοθέτες, performers και ειδικότερα σε ανθρώπους που είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με τη θεατρική πράξη.
                                                                                 
Τάκης Τζαμαργιάς, σκηνοθέτης - δδιάσκων στο Πανεπιστήμιο    
«Δος μοι τούτον τον ξένο»
  
Κώστας Βόμβολος, συνθέτης - διδάσκων του Τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ 
«ΧΟΡΙΚΑ: από την παράδοση ως το χιπ χοπ και το R&B»
           
Αποστολία Παπαδαμάκη, χορογράφος - σκηνοθέτης
«Σωματοποίηση της μεταμόρφωσης’ 

Σπύρος Μπουντούρης, σκηνοθέτης - εμψυχωτής θεάτρου
«εισαγωγή στην μέθοδο Tadashi Suzuki» 

Ακόμα στο σεμινάριο θα γίνουν οι παράλληλες δράσεις:έκθεση θεατρικού βιβλίου, ποίησης, βιβλίου για τη ‘φύση’, εκδόσεις της περιοχής μουσικές βραδιές, με φίλους μουσικούς των ‘δρυάδων’ 6 έως 12 Ιουλίου.

Το πρόγραμμα:
Δευτέρα 6  Ιουλίου
έναρξη εργασιών σεμιναρίου στο ξενοδοχείο ‘KAZARMA Lake Resort & Spa’, ώρα 17.00

Τρίτη 7  Ιουλίου
βραδιά χορού, ώρα 21.00        
                                                                                   
Τετάρτη 8 Ιουλίου                           
απονομή βραβείων και επαίνων στους επιτυχόντες του 2ου διαγωνισμού συγγραφής πρωτότυπου θεατρικού κειμένου με ελεύθερο θέμα που διοργάνωσε το ‘τέχνης παίδευσις’ Θεατρικό Εργαστήριο τον χειμώνα του 2015 υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας ώρα 21.00                                                                           
      
Πέμπτη 9 Ιουλίου
Καρδιτσιώτες ζωγράφοι ζωγραφίζουν μαζί μας!  Ζωγράφοι από την πόλη μας ζωγραφίζουν μπροστά μας και μας παροτρύνουν να δημιουργήσουμε τα δικά μας έργα!!! ώρα 11.30-13.00    

Παρασκευή 10 Ιουλίου
βραδιά ποίησης: εκδήλωση τιμής στην ποιήτρια - συγγραφέα Αλκυόνη Παπαδάκη ‘μια παίκτρια στο παιχνίδι που λέγεται ζωή’, όπως μας συστήνεται η ίδια, ώρα 21.00    
                                                                       
Θα ακολουθήσει βραδιά μουσικής και ποίησης αφιερωμένη στον Federico García Lorca – ποιητή της νύχτας, με τους : Παναγιώτη Μαγκλάρα πιάνο-τραγούδι, Λιάνα Μήνια φλάουτο-τραγούδι, Αχιλλέα Νεύρα πιάνο-κρουστά, Γιάννη Πέτρου κιθάρα-τραγούδι, Κώστα Δριτσέλη κιθάρα και  Φωτεινή Χούτου χορό. Απαγγελίες θα κάνουν μέλη του ‘τέχνης παίδευσις’ Θεατρικού Εργαστηρίου Καρδίτσας.                                   

Σάββατο 11 Ιουλίου
ανοιχτό μάθημα - παρουσίαση των εργασιών των εργαστηρίων του σεμιναρίου, ώρα 20.30    
Θα ακολουθήσει βραδιά μουσικής και χορού.

Επίσης το ‘τέχνης παίδευσις’ Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας περιλαμβάνει, για δεύτερη συνεχή χρονιά,  στο πρόγραμμα του συμποσίου τέχνης 2015 δύο σημαντικές θεσμοθετημένες δράσεις του:

“κοινωνία σύγχρονου θεάτρου”, από 3 έως 5 Ιουλίου.
Πρόκειται για την 2η συνάντηση θεατρικών ομάδων με παραστάσεις, συζητήσεις, σεμινάρια, ομιλίες και συναυλίες στην λίμνη Πλαστήρα. Κριτική επιτροπή, από έμπειρους ανθρώπους του θεάτρου και της τέχνης, θα απονείμουν επαίνους σε όλες τις ομάδες επιβραβεύοντας ‘‘το ιδιαίτερο και ξεχωριστό’’ κάθε παράστασης. Μέλη κριτικής επιτροπής: Νανά Παπαδάκη-ηθοποιός, Βαγγέλης Ντελής, ποιητής - συγγραφέας, Νίκος Παπαθανάσης, χορογράφος - ηθοποιός, Άκης Κοτρώτσιος, ζωγράφος  - σκηνογράφος και -Σπύρος Μπουντούρης, σκηνοθέτης.

“η λίμνη των ποιητών” 10 και 11 Ιουλίου 
Η λίμνη Ν. Πλαστήρα για δεύτερη χρονιά καθιερώνεται ως η ‘‘λίμνη των ποιητών’’!
Το φετινό συμπόσιο τέχνης την Παρασκευή 10 Ιουλίου τιμά την ποιήτρια - συγγραφέα Αλκυόνη Παπαδάκη
Για την ποιήτρια θα μιλήσει η δημοσιογράφος και θεατρολόγος Βίκυ Τσιανίκα και ποιήματά θα απαγγείλουν η ίδια η ποιήτρια καθώς και μέλη του τέχνης παίδευσις’ Θεατρικού Εργαστηρίου Καρδίτσας και το Σάββατο 11 Ιουλίου οργανώνει την 2η τράπεζα ποίησης με θέμα: ‘Η ποίηση σήμερα – Η Τέχνη στην εποχή της πληροφορίας και της γνώσης’. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην 2η τράπεζα ποίησης, πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους έγκαιρα.

 Όλες οι παράλληλες δράσεις θα γίνουν στο ξενοδοχείο ‘KAZARMA Lake Resort & Spa’ 

Πληροφορίες εγγραφές:

“τέχνης παίδευσις”  Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας στα τηλέφωνα 2441023025,  6984036309 (what’s up),  6974958683 και στην ιστοσελίδα www.theatrokar.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.