Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας…

Σκέφτομαι, αισθάνομαι, ελπίζω… Εύχομαι να ονειρευόμαστε με μάτια ανοιχτά, όνειρα με χρώματα του ουράνιου τόξου και με ατέλειωτα ευωδιαστά γιασεμιά. Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας… ό,τι ευχάριστο και αγαπημένο στη ζωή σας! Χαιρετώ σας… Αίγλη Μότσιου.

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Θέατρο: «Γάμοι , Κηδείες και δεν έχω τίποτα να φορέσω» της Άννας Χατζησοφιά ξανά στη Λάρισα 16 και 17 Οκτωβρίου.


[Από μικρές εκπαιδευόμαστε να έχουμε στενή σύνδεση με τα ρούχα. Οι μαμάδες μας ντύνουν, μας φοράνε κορδελάκια στα μαλλιά, και μας προστάζουν να γυρίσουμε γύρω-γύρω για να μας καμαρώσουν. Μετά έρχονται οι κούκλες που μαθαίνουμε να τις ντύνουμε. Έτσι λατρεύουμε να μισούμε την εξάρτηση μας από την Μόδα.]

[…Όποτε πηγαίνεις στο νοσοκομείο … μου είπε η θυρωρός που είχε χειρουργηθεί για το καρκίνο εντέρου, θα πρέπει να δείχνεις θεά. Μην αφήσεις την αρρώστια να σε νικήσει. Μην την αφήσεις να σου κλέψει την θηλυκότητα, να λεηλατήσει την ομορφιά σου. Και να είσαι πάντα στη μόδα. Θα σε βοηθήσει να αψηφήσεις τον θάνατο.
Ακολουθώντας την συμβουλή της αγόρασα μια μεταξωτή εκρού ρόμπα με δαντέλα, που θα ταίριαζε πιο πολύ για πολυτελές σπα, παρά για νοσοκομείο. Την φόρεσα την ημέρα που θα αφαιρούσε ο γιατρός της γάζες και θα αντίκριζα για πρώτη φορά την αμφίπλευρη μαστεκτομή μου. Πριν την επέμβαση είχα αυτό που λέμε, και ευφημισμό, εφηβικό στήθος. Φορούσα σουτιέν 65 Α, δηλαδή τά είχα πλάκα τα γαλόνια. …]
(Αποσπάσματα από την παράσταση)
από την παράσταση στη Λάρισα
Η δική μας Άννα Χατζησοφιά μας τίμησε την Άνοιξη που μας πέρασε και συγκεκριμένα 15 και 16 Απριλίου δίνοντας τρεις παραστάσεις στο Θέατρο του Μύλου. Ο αρχικός  προγραμματισμός ήταν για δύο παραστάσεις αλλά οι θεατρόφιλοι της Λάρισας και όσοι αγαπούν την Άννα και τη δουλειά της είχαν αποφασίσει διαφορετικά. Η παράσταση αγαπήθηκε από τον κόσμο. Μαθεύτηκε γρήγορα ότι το έργο αγγίζει με τρυφερότητα και χιούμορ γυναικεία ευαίσθητα θέματα. Εγώ είχα δει  την πρώτη παράσταση τη Δευτέρα 15 Απριλίου που λόγω ατυχήματος της Καίτης Παπανίκα το ρόλο της έπαιξε η Άννα Χατζησοφιά (την επόμενη μέρα, αν και τραυματίας η κυρία Παπανίκα έπαιξε στη παράσταση). Υπέροχες η Άννα Κουρή, η Νικολέττα Βαλαβιανού, η Σύλβια Δελικούρα, Ελένη Φίλιππα και φυσικά η Άννα Χατζησοφιά. Γέλιο και συγκίνηση. Επίσης γελάσαμε και με τα αγόρια Θανάση Ευθυμιάδη, Κώστα Ευρυπιώτη, Κώστα Κόκλα, Γιάννη Τσιμιτσέλη και Πάνο Σκουρολιάκο. 

Η παράσταση ξαναέρχεται στη πόλη μας για όσους και όσες θέλουν να ξαναδούν το έργο ή δεν πρόλαβαν την Άνοιξη να το δουν. Τετάρτη 16 και Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στις 9 το βράδυ, στο Θέατρο του Μύλου.

Το έργο
«Γάμοι, Κηδείες και δεν έχω τίποτα να φορέσω»  είναι μια σύγχρονη σουρεαλιστική, συναισθηματική κωμωδία, με την φόρμα μιας θεατρικής πρόβας που εξελίσσεται σε παράσταση και με άξονα την εξάρτηση που έχουν οι γυναίκες με τη μόδα και τα ρούχα. 
Ψηλαφεί τις σχέσεις μητέρας-κόρης, την εξάρτηση από το άλλο φύλο, την λατρεία του σουτιέν, τα ρούχα της έμμηνου ρήσης, θυμάται την πρώτη φορά που έκανε σεξ, αντιμετωπίζει κατάματα αλλά και με αισιοδοξία την μαστεκτομή, πέφτει θύμα βιασμού, μιλάει για την φιλαρέσκεια και το ντρεσάρισμα της θηλυκότητας, τεμαχίζει μια Kelly bag, στήνεται στις ουρές τις ανεργίας φορώντας ψηλά τακούνια, καταστρέφει το λευκό όραμα του νυφικού και φοράει πάντα μαύρα.
Μέσα από μια σύνθεση μονολόγων, ντουέτων, κουαρτέτων παραβάσεων και video art ανακαλύπτουμε πόσο άρρηκτα συνδεδεμένο είναι το ντύσιμο της γυναίκας με τις πιο σημαντικές και απόκρυφες στιγμές της ζωής της. 
Οι πέντε ηθοποιοί ερμηνεύουν 26 ρόλους, που μας παραπέμπουν χρονικά μέσα από τις ιστορίες τους, σε διαφορετικά χρονικά σημεία της σύγχρονης Ελληνικής πραγματικότητας από τα fifties έως τη σημερινή κρίση, με ενδιάμεσους σταθμούς τη μεταπολίτευση, το «ταγάρι look» και τα τρελά eighties. Μέσα από εμπειρίες-σταθμούς στη ζωής τους, που καταγράφηκαν με αναφορές στη μόδα της κάθε περιόδου, ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας η προσωπική αλήθεια της κάθε γυναίκας. Η παράσταση είναι ιδανική για γυναίκες, αλλά και όχι μόνο καθώς οι άντρες ανακαλύπτουν, μέσω αυτής, καλά κρυμμένα γυναικεία μυστικά. 
Πρωταγωνιστούν με αλφαβητική σειρά:
Νικολέττα Βλαβιανού
Σύλβια Δελικούρα
Άννα Κουρή
Καίτη Παπανίκα
Ελένη Φίλιππα
Με την ευγενική συμμετοχή σε βίντεο προβολή των:
Θανάση Ευθυμιάδη
Κώστα Ευρυπιώτη
Κώστα Κόκλα
Γιάννη Τσιμιτσέλη
Πάνου Σκουρολιάκου
Συντελεστές
Κείμεν
o - Σκηνοθεσία: Άννα Χατζησοφιά
Σκηνικά -
Video Art: Λίνα Μαντίκου
Κοστούμια: Χρήστος Πετρίδης (Οίκος
Faliakos by Petridis)
Χορογραφία: Βαλεντίνη Βεργοπούλου
Μουσική &
Sound Design: Ισμήνη Πεπέ
Βοηθός σκηνοθέτη: Διονύσης Τσιλιμιδός
Συμβουλές για την πασαρέλα: Βίκυ Κουλιανού



«ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ»
ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ 53
Τηλ: κρατήσεων: 2410-533417
Πρωϊ: 10 - 1 & απόγευμα: 6 μ.μ - 9μ.μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.