Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας…

Σκέφτομαι, αισθάνομαι, ελπίζω… Εύχομαι να ονειρευόμαστε με μάτια ανοιχτά, όνειρα με χρώματα του ουράνιου τόξου και με ατέλειωτα ευωδιαστά γιασεμιά. Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας… ό,τι ευχάριστο και αγαπημένο στη ζωή σας! Χαιρετώ σας… Αίγλη Μότσιου.

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Θέατρο: Του ήλιου και του Φεγγαριού στην Αυλή του Μύλου από το Θεσσαλικό Θέατρο.

Από  Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή  στις  9.15 το βράδυ, δίνονται στο  Θέατρο «Αυλή του Μύλου» οι παραστάσεις με το έργο  «Του ήλιου και του Φεγγαριού» που ανεβάζει το «Θεσσαλικό Θέατρο».

Η πρεμιέρα έγινε με μεγάλη επιτυχία την Τρίτη το βράδυ, που μας πέρασε  και οι παραστάσεις θα συνεχίσουν να δίνονται μέχρι και την Παρασκευή 22 Ιουλίου.
Το έργο είναι μια σύνθεση από 14 παραλογές του Δημοτικού μας τραγουδιού που επεξεργάστηκε δραματουργικά και σκηνοθέτησε ο Κώστας Τσιάνος.
Οι παραλογές έχουν μεγάλη ποικιλία και στην παράσταση «Του ήλιου και του Φεγγαριού» τα λυρικά στοιχεία διαδέχονται τα δραματικά, τα κωμικά με Αριστοφανική διάθεση και της αρχαίας τραγωδίας.

Η παράσταση διανθίζεται με πολύ μουσική, από συνθέσεις του Σταύρου Ξαρχάκου, Χρήστου Λεοντή, Διονύση Τσακνή και από αυθεντικά λαϊκά τραγούδια που ερμηνεύουν οι δικοί μας μουσικοί: Λευτέρης  Γάλλος, Σπύρος Καβαλιεράτος, Κώστας Κωστούλης, Γιάννης  Μακρυγιάννης, Βαγγέλης  Τσιαπλές.
Η παράσταση έχει πολλές διαφορές από την παράσταση του Απριλίου. Έχουν επεξεργαστεί πολλά σημεία της και έχουν προστεθεί άλλα, με αποτέλεσμα να φαίνεται καινούργια και σε όσους θεατές την έχουν δει. Τα υπέροχα κοστούμια πάνω από 40 επιμελήθηκε και σχεδίασε η Ελένη Ψύρρα.

Σε πολλούς διαφορετικούς ρόλους ο καθένας εμφανίζονται οι ηθοποιοί: Χριστίνα Βρακά, Νίκος Ζαρκογιάννης, Χρήστος Κορδελάς, Ανδρομάχη Μακρίδου, Γιάνης Μπουραζάνας,  Δημήτρης Όντος, Τζίνη Παπαδοπούλου, Πόπη Πελτεκοπούλου,  Αριστέα Στεργιούλη,   Χρήστος Χαλβατζάρας.

Πληροφορίες και κρατήσεις κατά τις ημέρες των παραστάσεων, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, πρώϊ: 10 – 1 & Απόγευμα: 7 – 9.30, στο τηλ. 2410-533417. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: 8 € και Φοιτητικό-Ανέργων: 5 €.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.