Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας…

Σκέφτομαι, αισθάνομαι, ελπίζω… Εύχομαι να ονειρευόμαστε με μάτια ανοιχτά, όνειρα με χρώματα του ουράνιου τόξου και με ατέλειωτα ευωδιαστά γιασεμιά. Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας… ό,τι ευχάριστο και αγαπημένο στη ζωή σας! Χαιρετώ σας… Αίγλη Μότσιου.

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Θέατρο: Είσαι θεά αγάπη μου! από τους ΔραΠαίκτες Βόλου

Οι ΔραΠαίκτες Βόλου επανέρχονται στο σανίδι με διπλό σκοπό, την ψυχαγωγία του παιξίματος και την κοινωνική δράση, και μας προσκαλούν όλους για «μΠοτέ την Κυριακή» με τη νέα τους ξεκαρδιστική κωμωδία: «Είσαι θεά αγάπη μου!».

Ένας Ήφαιστος (πτώμα σ’ αποσύνθεση), ένας Ηρακλής (ποδολάγνος θυρωρός), ένας Δίας (καθηλωμένος σε αναπηρικό) κι ένας Απόλλωνας (χαρούμενος στη ντουλάπα του), τέσσερις άντρες όλοι κι όλοι (κι αυτοί μισοί) στο κλουβί με τις τρελές: θεές και ημίθεες, μούσες και μουσίτσες, νύμφες και νυφίτσες. Μαζεμένοι όλοι κι όλες σε μια πολυκατοικία κοινότυπη, της γειτονιάς του καθενός μας, που βρωμοκόπησε από σκάνδαλα και μυστικά, φετίχ και κρίματα, εγκλήματα κι ερωτήματα: Ποιος έφαγε τον Ήφαιστο; Που εξαφανίστηκε η Εστία; Γιατί ο Δίας καθηλώθηκε σε καροτσάκι; Για ποιον μαλλιοτραβιούνται Ήρα, Αφροδίτη κι Ερατώ; Τι κρύβουν Απόλλων κι Άρτεμις; Ποιος θα κατεβάσει την Ήβη απ’ το ράφι; Ποιος έκλεψε τη μνήμη της Μνημοσύνης; Αθηνά, Θάλεια και Δήμητρα τι ξέρουν; Η Βριτόμαρτις είναι όντως παρθένα; Ο Ηρακλής θα τα βάλει τελικά με τους θεούς;

Στο Πάνθεον εμφανίζονται οι: Γιώργος Διονάς, ευΆγγελος Κάβουρας, Ελένη Κατόγια, Σπυριδούλα Κοπάνου, Σπύρος Μακρυγιάννης,  Βαρβάρα Μελίσση, Αλέκα Παπαδημητρίου, Μαρία Παπαζήση, Αθανασία Πουρνάρα, Teuta Sadiku, Ήρα Σκορδή, Λιάνα Τάταρη, Γαριφαλιά Τζανιδάκη. Ακούγονται: Πάρης Ζίκος, Δήμητρα Ριζινού. Καλλιτεχνική σεναριακή σύλληψη, σκηνοθεσία και σκηνογραφία: ευΆγγελος Κάβουρας. Βοηθός: Αναστασία Μάρκου. Κοστούμια: Έφη Αντωνίου. Κατασκευές - Φωτογράφιση: Narcis Madalin Feticu. Προζαφηγήσεις: Σπύρος Μακρυγιάννης. Ηχογραφήσεις: Studio ZK.

Διάρκεια παράστασης 2 ώρες (με διάλειμμα).

Είσοδος ελεύθερη.

Για πέντε παραστάσεις: Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 8, 9 και 10 Δεκεμβρίου ώρα 9.15μμ στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής Βόλου, υπέρ του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και σε συνεργασία με τη Δ/νση Πολιτισμού ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗΠΕΘΕ για το Χριστουγεννιάτικο Πρόγραμμα Εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου.

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου ώρα 8μμ στο Χατζηγιάννειο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Λάρισας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου ώρα 8μμ στο θεατράκι του Ορφανοτροφείου Βόλου υπέρ των παιδιών του Ορφανοτροφείου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.