Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας…

Σκέφτομαι, αισθάνομαι, ελπίζω… Εύχομαι να ονειρευόμαστε με μάτια ανοιχτά, όνειρα με χρώματα του ουράνιου τόξου και με ατέλειωτα ευωδιαστά γιασεμιά. Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας… ό,τι ευχάριστο και αγαπημένο στη ζωή σας! Χαιρετώ σας… Αίγλη Μότσιου.

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Το αρχαίο Ελληνικό Δράμα στον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας στο πλαίσιο της συνεχούς παρουσίας του με κινηματογραφικές δράσεις,  σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και με τη στήριξη της Europe direct -  Περιφέρεια Θεσσαλίας, διοργανώνει διήμερο αφιέρωμα στη διαλεκτική σχέση του Αρχαίου δράματος με τον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο.

Μια προσπάθεια να παρουσιαστεί το αρχαίο δράμα μέσα από την οπτική του Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου  χωρίς τα χαρακτηριστικά των θεατρικών παραστάσεων όπως τις γνωρίζουμε στα αρχαία θέατρα, αλλά  με την φαντασία και την τέχνη μεγάλων ευρωπαίων σκηνοθετών.

Το διήμερο που θα περιλαμβάνει εισηγήσεις και προβολές σχετικών ταινιών είναι στις 26 και 27 Νοεμβρίου στην αίθουσα προβολών του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.

Ομιλητές θα είναι ο Θωμάς Ψύρρας φιλόλογος και συγγραφέας και ο Νίκος Αρτινός κριτικός κινηματογράφου, υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Κινηματογράφου, της Σχολής Καλών τεχνών ΑΠΘ.

Θα προβληθούν οι  ταινίες  «Βάκχες» του Ευριπίδη | Από το UCL Classical Drama Society |κινηματογραφημένη θεατρική παράσταση, και  «Μήδεια» και « Οιδίπους», κινηματογραφικές παραγωγές, σε σκηνοθεσία Πιέρ Πάολο Παζολίνι. Τέλος από Ελληνική πλευρά θα προβληθούν οι « Τρωάδες» του Μιχ. Κακογιάννη.

 Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.