Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας…

Σκέφτομαι, αισθάνομαι, ελπίζω… Εύχομαι να ονειρευόμαστε με μάτια ανοιχτά, όνειρα με χρώματα του ουράνιου τόξου και με ατέλειωτα ευωδιαστά γιασεμιά. Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας… ό,τι ευχάριστο και αγαπημένο στη ζωή σας! Χαιρετώ σας… Αίγλη Μότσιου.

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

«Γιατί;» στο άλσος Παυσιλύπου


Το ‘τέχνης παίδευσις’ Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας  παρουσίασε χθες Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου το θεατρικό δρώμενο «γιατί;» με θέμα τα βιολογικά προϊόντα, την υγιεινή διατροφή και την αγωγή του σημερινού καταναλωτή, συμμετέχοντας στη διοργάνωση της ΟικόΣφαιρας τη 13η οικολογική γιορτή Καρδίτσας, στο άλσος Παυσίλυπου.
Το θέμα αυτό αποτέλεσε για όλους τους συντελεστές πρόκληση αλλά και αφορμή να δουλέψουν και τελικά να μιλήσουν στο κοινό  για βασικές ιδέες και ερωτήματα με το θεατρικό δρώμενο «γιατί;» γεμάτο θέατρο, ζωντανή μουσική και τραγούδι. 
Στόχος ήταν να ευαισθητοποιηθεί η σχέση μας με το φυσικό περιβάλλον και την διατροφή μας, να ισχυροποιηθεί σε μικρούς και μεγάλους η ιδέα της βιολογικής γεωργίας, να πιστέψουμε πως η γη μπορεί να μας θρέψει όλους χωρίς χημικές μεταλλάξεις και προσμίξεις και βέβαια να νιώσουμε ότι ο καθένας μας οφείλει να προηγείται και να οικοδομεί τις εξελίξεις και όχι απλά να τις παρακολουθεί.
Στο δρώμενο συμμετείχαν μέλη των θεατρικών ομάδων παιδιών και νέων του εργαστηρίου. Όλοι οι συντελεστές του, δέχτηκαν τα παρατεταμένα χειροκροτήματα και γεύτηκαν τον ενθουσιασμό και τις ζεστές ευχές του κοινού που κατάκλυσε τον χώρο του Παυσιλύπου για μια καλή και δημιουργική νέα θεατρική χρονιά!
Το ‘τέχνης παίδευσις’ Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας ξεκινά από την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου τα μαθήματα της θεατρικής περιόδου 2013-14 στις ομάδες νηπίων, παιδιών, νέων και ενηλίκων στον 6ο όροφο του Εμπορικού Κέντρου.
Η γνώση, το κέφι, το πείσμα κόντρα στους ‘φτωχούς’ καιρούς και κυρίως τα 14 χρόνια εμπειρίας στην διδακτική του θεάτρου στην εκπαίδευση μας δίνουν τα θεμέλια μιας δημιουργικής νέας χρονιάς.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Αργυρώ Πιοτογιαννάκη
Κείμενα: Επινοημένη γραφή ομάδας
Σκηνικά- κουστούμια: Συλλογική δημιουργία του θιάσου
Φροντιστήριο: Γιάννα Θεάκου
Αφίσα: Κατερίνα Κανελλάκου
Φωτογραφία: Μαριάνθη Νασιοπούλου
Video: Βασίλης Στάθης
Έπαιξαν: Αλέξανδρος Αμπράζης, Πηνελόπη Κοντοκώστα, Δήμητρα Μπάδρα, Δήμητρα Καραμπινά, Εμμανουέλλα Βαμπούλα, Γιάννης Κρομμύδας, Λυδία Στάθη, Μάξιμος Φώτης, Ελπίδα Καραγεωργούλη, Φιλίππα Γατή και Νικολέτα Καραουλάνη 
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.