Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας…

Σκέφτομαι, αισθάνομαι, ελπίζω… Εύχομαι να ονειρευόμαστε με μάτια ανοιχτά, όνειρα με χρώματα του ουράνιου τόξου και με ατέλειωτα ευωδιαστά γιασεμιά. Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας… ό,τι ευχάριστο και αγαπημένο στη ζωή σας! Χαιρετώ σας… Αίγλη Μότσιου.

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Απόφοιτοι της Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ επισκέφθηκαν αρχαιολογικούς χώρους στα Φάρσαλα, του Αχ. Μπακαλέξη.

Τα Φάρσαλα επισκέφθηκαν πριν λίγες ημέρες τα μέλη του δραστήριου Συλλόγου Αποφοίτων της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης "Φιλόλογος", που διακρίνεται για το πολυσχιδές επιστημονικό και πολιτιστικό έργο του.

Σκοπός της επίσκεψης, που είχε προγραμματιστεί από τον Δήμο Φαρσάλων και τη διοίκηση του Συλλόγου, ήταν η γνωριμία των μελών με τους άγνωστους θησαυρούς της φαρσαλινής γης. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέλη του συλλόγου είχαν επισκεφθεί τα Χριστούγεννα τον Τεκέ των Μπεκτασήδων στην Ασπρόγεια Φαρσάλων.

Στη δεύτερη επίσκεψή τους τα μέλη του συλλόγου υπό την καθοδήγηση και ξενάγηση της ειδικής συνεργάτιδας του δημάρχου Φαρσάλων, κ. Βάσως Νούλα, επισκέφθηκαν τον ναό της Υπαπαντής στο Θετίδιο, την παραδοσιακή κρήνη στη Ζωοδόχο Πηγή, όπως και τον εκεί ναό των Αγίων Αναργύρων και τον χώρο του Ρωμαϊκού Στρατοπέδου, την πολύτοξη γέφυρα του Ενιπέα στα Δενδράκια, την Ακρόπολη της Αρχαίας Φαρσάλου και τον αρχαϊκό θολωτό τάφο των Φαρσάλων.

Στην Ακρόπολη της Αρχαίας Φαρσάλου και στον αρχαϊκό θολωτό τάφο τους επισκέπτες συνόδευσαν ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος και ο αντιδήμαρχος κ. Χριστόδουλος Παπαγεωργίου.

Τα μέλη του συλλόγου δήλωσαν εντυπωσιασμένα από τα άγνωστα μνημεία των Φαρσάλων, αλλά και από το πολιτιστικό έργο που παράγεται από τη Δημοτική Αρχή και υποσχέθηκαν ότι θα επιστρέψουν για μια τρίτη επίσκεψη μεγαλύτερης διάρκειας.

eleftheria.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.