Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας…

Σκέφτομαι, αισθάνομαι, ελπίζω… Εύχομαι να ονειρευόμαστε με μάτια ανοιχτά, όνειρα με χρώματα του ουράνιου τόξου και με ατέλειωτα ευωδιαστά γιασεμιά. Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας… ό,τι ευχάριστο και αγαπημένο στη ζωή σας! Χαιρετώ σας… Αίγλη Μότσιου.

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Χοροεσπερίδα των φίλων Μάρκου Βαμβακάρη στη Λάρισα.


Χοροεσπερίδα και κοπή βασιλόπιτας  πραγματοποιεί σήμερα Σάββατο Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ ο πολιτιστικός-φιλανθρωπικός σύλλογος «Η παρέα του Μάρκου Βαμβακάρη» για τα μέλη και τους φίλους  του  συλλόγου στην ταβέρνα «Κιβωτός»  στη πόλη της Λάρισας.
 
Το μουσικό πρόγραμμα θα είναι λαϊκορεμπέτικο  και δημοτικό από  την γνωστή «θεσσαλική κομπανία»: Βασίλης Μπαλλής Μπουζούκι – τραγούδι,  Αθανάσιος Χαρίτος- τραγούδι, Κώστας Δαγκλής κιθάρα – τραγούδι , Δέσποινα Διβράμη  τραγούδι, Μπάμπης Χαρίτος ακορντεόν, Κωνσταντίνα Ράπτη  - τραγούδι, Νίκος Χασιώτης – κρουστά, Βαγγέλης Χαρίτος κλαρίνο  και με φιλική συμμετοχή  του Θωμά Αστερίου-Μπαγιαντέρα μπαγλαμαδάκι- τραγούδι. Για την ζωή και το μουσικό έργο του Μάρκου Βαμβακάρη θα μιλήσει η εκπαιδευτικός-μουσικός  Κατερίνα Σκόδρα. Η όλη εκδήλωση θα μαγνητοσκοπηθεί από το θεσσαλικό τηλεοπτικό κανάλι ΤRT.

θα ακουστούνε  παλιά λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια και βέβαια πολλές από τις μεγάλες και αξέχαστες   επιτυχίες του  Μάρκου Βαμβακάρη.

Λίγα λόγια για τον σύλλογο «Η παρέα του Μάρκου Βαμβακάρη».
Ο σύλλογος ιδρύθηκε και αναγνωρίστηκε επίσημα από το πρωτοδικείο Λαρίσης τον Ιανουάριο του 2010, αποτελώντας  τον πρώτο και μοναδικό σύλλογο φίλων του μεγάλου δημιουργού Μάρκου Βαμβακάρη  σε όλη την Ελλάδα. Η ιδέα της ίδρυσης του συλλόγου ευδοκίμησε στο στέκι των μελών, στο καφενείο-ουζερί ¨Η παρέα¨ στην Νεάπολη Λάρισας όπου είναι και τα γραφεία του. Η αγάπη και ο θαυμασμός για τον Μάρκο και τα τραγούδια του, τους οδήγησε στην ίδρυση του συλλόγου που αριθμεί ήδη πάνω από 250 μέλη από όλη την Θεσσαλία.

Πάγια τακτική του συλλόγου είναι τα έσοδα των διαφόρων  εκδηλώσεων  να προσφέρονται  για την βοήθεια του έργου φιλανθρωπικών και κοινωνικών οργανισμών της Λάρισας (Πανθεσσαλική ένωση ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας, Σύλλογος κεντρικής Ελλάδας γονέων & φίλων παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις «Ιασώ», Κρίκκειο ορφανοτροφείο Θηλέων, Σύλλογος Λάρισας ατόμων με ειδικές ανάγκες )  Τα φετινά έσοδα θα δοθούνε ως μνημόσυνο για τα 42 χρόνια από τον θάνατο του Μάρκου σε γεύμα στο δημοτικό  γηροκομείο Λάρισας και στην ανέγερση του ιερού ναού της Αγίας Αικατερίνης πίσω από το στάδιο του Αλκαζάρ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο  του  συλλόγου ευχαριστεί όλους τους χορηγούς και φίλους που βοηθάνε το φιλανθρωπικό έργο και τις δραστηριότητες του συλλόγου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.