Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας…

Σκέφτομαι, αισθάνομαι, ελπίζω… Εύχομαι να ονειρευόμαστε με μάτια ανοιχτά, όνειρα με χρώματα του ουράνιου τόξου και με ατέλειωτα ευωδιαστά γιασεμιά. Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας… ό,τι ευχάριστο και αγαπημένο στη ζωή σας! Χαιρετώ σας… Αίγλη Μότσιου.

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Βιβλίο: Γλώσσα και ελληνική κρίση της Νικολέττας Τσιτσανούδη - Μαλλίδη

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, το Ερευνητικό Κέντρο των ΗΠΑ Untested Ideas Research Center, το Γαλλικό Ινστιτούτο και το βιβλιοπωλείο «Άνεμος» οργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου της κ. Νικολέττας Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Εκλ. Επίκ. Καθηγήτριας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με τίτλο “Language and Greek crisis – An analysis of form and content”, που αναφέρεται στις γλωσσικές απεικονίσεις της ελληνικής κρίσης στα εγχώρια και διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η παρουσίαση θα γίνει την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου και ώρα 8.30 μ.μ. στην αίθουσα διαλέξεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας (Κούμα 28). Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ. Θανάσης Νάκας, Καθηγητής Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Τζένη Παγγέ – Λέκκα, Καθηγήτρια Πληροφορικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τ. Κοσμήτορας, Απόστολος Παπαϊωάννου, Ομ. Καθηγητής Ιστορίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Γιάννης Στεφανίδης, Καθηγητής Παθολογίας και Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η εικαστικός Στ. Καππέ και η συγγραφέας.
  
 Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, η Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου και  η Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου κ. Χρύσα Βουλγαράκη.

Τη βιβλιοπαρουσίαση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος κ. Χρήστος Μπεχλιβάνος, πρ. Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Εύβοιας, Στερεάς Ελλάδας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Το βιβλίο έχει εκδοθεί από το αμερικανικό ερευνητικό κέντρο Untested Ideas Research Center. Η εργασία αναλαμβάνει την πρόκληση της εισαγωγής της γλωσσικής μελέτης στο πεδίο των αναπαραστάσεων της κρίσης. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η γλώσσα δεν εξιστορεί απλώς την πραγματικότητα αλλά αναδιηγείται και αναδομεί τα γεγονότα και τις ανθρώπινες σχέσεις, η έρευνα βασίζεται σε μία πλειάδα πολύ πρόσφατων δημοσιευμένων κειμένων από το χώρο του διαδικτύου και του έντυπου ή ηλεκτρονικού τύπου. 
Νικολέττα Τσιτσανούδη-Μαλλίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.