Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας…

Σκέφτομαι, αισθάνομαι, ελπίζω… Εύχομαι να ονειρευόμαστε με μάτια ανοιχτά, όνειρα με χρώματα του ουράνιου τόξου και με ατέλειωτα ευωδιαστά γιασεμιά. Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας… ό,τι ευχάριστο και αγαπημένο στη ζωή σας! Χαιρετώ σας… Αίγλη Μότσιου.

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Ο πολιτισμός στα χρόνια της κρίσης.


Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας διοργανώνουν από κοινού την προσεχή Πέμπτη 3 Απριλίου, στις 8 το βράδυ, εκδήλωση με θέμα «Ο πολιτισμός στα χρόνια της κρίσης (οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στον πολιτιστικό τομέα)» και στην οποία θα δοθούν απαντήσεις σχετικά με ζητήματα που ταλανίζουν τον πολιτισμό αυτήν την εποχή.
Στόχος της ημερίδας είναι να απαντηθούν ερωτήματα σχετικά με την επιρροή της κρίσης στον τομέα του πολιτισμού, από γνωστές προσωπικότητες του χώρου. Ερωτήματα όπως αν άντεξε ο πολιτισμός να αντιπαρέλθει στο καθημερινό αλλά και το ευρύτερο οικονομικό-πολιτισμικό αδιέξοδο; Πως αντιμετώπισε την κρίση; Ποιες ήταν οι επιπτώσεις της κρίσης στις πράξεις, στις εκφάνσεις της σύγχρονης πολιτισμικής πραγματικότητας; Πως αντιμετώπισαν οι οργανισμοί  τα οικονομικά αδιέξοδα, την έλλειψη  χρηματοδοτήσεων για τις πολιτιστικές δραστηριότητες τους; Οι δημιουργοί παρήγαγαν έργο και κάτω από ποιες προϋποθέσεις; Τα έργα τους ήταν εμπνευσμένα, είχαν απήχηση στο κοινό; Το κοινό συμμετείχε στα ερεθίσματα που του πρόσφερε η τέχνη; Πέρα από την οικονομική κρίση, ζούμε παράλληλα μια κρίση ανθρωπιστικών αξιών; Ποια προοπτική έχουν κυρίως οι νέοι και αν είναι  απαραίτητο να εμποτιστούν από ένα όραμα ύπαρξης, από ανθρωπιστικές αξίες, τις οποίες θα βρουν στη τέχνη;
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη 03 Απριλίου στο αμφιθέατρο της Δημόσιας κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας στην οδό Μιχαήλ Χαδέλη (Πάροδος Κούμα) και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Εισηγητές στην εκδήλωση θα είναι ο εικαστικός, καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας, κ. Γίωργος Λαζόγκας, ο μουσικοσυνθέτης – ερμηνευτής, κ. Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο σύμβουλος επικοινωνίας και παραγωγός καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, κ. Παναγιώτης Μουζάκης, ο συγγραφέας, κ. Κων/νος Τζαμιώτης και η διδάδκτορας Ιστορίας της Τέχνης και προϊσταμένη του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θες/νικης, κα. Συραγώ Τσιάρα. Το συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης έχει αναλάβει η ιστορικός Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και επιμελήτρια τέχνης, η κα. Μάρθα Αρταπυρίδου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.