Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας…

Σκέφτομαι, αισθάνομαι, ελπίζω… Εύχομαι να ονειρευόμαστε με μάτια ανοιχτά, όνειρα με χρώματα του ουράνιου τόξου και με ατέλειωτα ευωδιαστά γιασεμιά. Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας… ό,τι ευχάριστο και αγαπημένο στη ζωή σας! Χαιρετώ σας… Αίγλη Μότσιου.

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Αφιέρωμα, φόρο τιμής, στην μεγάλη Ελληνίδα Μελίνα Μερκούρη με την φροντίδα του Κώστα Τσιάνου.



Ένα αφιέρωμα, φόρο τιμής, στην μεγάλη Ελληνίδα Μελίνα Μερκούρη, θα πραγματοποιήσει το «Θεσσαλικό Θέατρο», την προσεχή Δευτέρα 10 Μαρτίου και Τρίτη 11 Μαρτίου στις 8 το βράδυ στο «Θέατρο του Μύλου», με την φροντίδα του Κώστα Τσιάνου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το αφιέρωμα θα πρέπει πρώτα να εξασφαλίσουν θέσεις από το ταμείο του «Θεάτρου του Μύλου» αύριο Παρασκευή: 7/3 ( πρωϊ από τις 10.30 μέχρι 13.30),  την Δευτέρα 10/3 (Πρωϊ 10.30 μέχρι 13.30 & απόγευμα 18.00 μέχρι 20.00) και την Τρίτη πρωϊ (10.30 μέχρι 13.30). 

Στο αφιέρωμα εκτός από τον Κώστα Τσιάνο θα συμμετέχουν η Φανή Γέμπτου, η Ασπασία Κοκόση και ο Χάρης Φλέουρας.

Τραγούδια που ερμήνευσε η Μελίνα Μερκούρη θα παίξει μικρή ορχήστρα με τους μουσικούς: Παναγιώτη Μπαλανίκα (πιάνο), Βαγγέλη Τσιαπλέ (μπουζούκι), Σπύρο  Καβαλιεράτο (κιθάρα).

Θα τραγουδήσουν οι: Λίνα Νούτσου, Αντωνία Βισβίκη, Φανή Γέμτου.

-Το «Θεσσαλικό Θέατρο» έχει πολλούς λόγους να τιμά τη Μελίνα, αφού το στήριξε με πολλούς τρόπους. 

Στα πρώτα χρόνια του «Θεσσαλικού» τον Μάϊο του 1976, η Μελίνα, ενθουσιασμένη από την ίδρυση του πρώτου επαγγελματικού θεάτρου στην περιφέρεια ήρθε στη Λάρισα για μια συναυλία στο γήπεδο μπάσκετ του Αλκαζάρ, ώστε με τις εισπράξεις να μπορέσει το θέατρο να συνεχίσει την πορεία του.

Όταν σαν Υπουργός Πολιτισμού η Μελίνα αποφάσισε να δημιουργήσει τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. είχε σαν πρότυπο το «Θεσσαλικό Θέατρο» και βάσισε την λειτουργία του θεσμού στις εμπειρίες του.

Κάθε τόσο και όταν υπήρχε ανάγκη ήταν πάντα δίπλα στο θέατρό μας και ανέπτυξε καλές φιλικές σχέσεις με τους ανθρώπους που εργάζονταν σ΄αυτό.

Ήταν η πρώτη που «μυρίστηκε» την αξία των παραστάσεων αρχαίας τραγωδίας που σκηνοθέτησε ο Κώστας Τσιάνος και βοήθησε οι παραστάσεις του «Θεσσαλικού Θεάτρου» να ενταχθούν στο «Φεστιβάλ Επιδαύρου». Ήταν το πρώτο θέατρο της περιφέρειας που έπαιξε στην Επίδαυρο. Και ήταν η Μελίνα που έστειλε το Θέατρό μας να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο εξωτερικό.

Η Μελίνα αγαπούσε τη Λάρισα και ήταν συνδεδεμένη μαζί της από το τέλος της δεκαετίας του ΄30 όταν παντρεύτηκε τον Παναγή Χαροκόπο και έμενε τακτικά στον «Πύργο Χαροκόπου»  στη Γιάννουλη.

Η Μελίνα πρόσφερε πολλά και στην αποκάλυψη του Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας και ήρθε αρκετές φορές για να παρακολουθήσει τις εργασίες. Τελευταία φορά ήταν τον Σεπτέμβριο του 1993




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.