Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας…

Σκέφτομαι, αισθάνομαι, ελπίζω… Εύχομαι να ονειρευόμαστε με μάτια ανοιχτά, όνειρα με χρώματα του ουράνιου τόξου και με ατέλειωτα ευωδιαστά γιασεμιά. Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας… ό,τι ευχάριστο και αγαπημένο στη ζωή σας! Χαιρετώ σας… Αίγλη Μότσιου.

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

«Έρως ανίκατε Μάχαν» στο Αρχαιολογικό χώρο Φίλια.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας και ο ΔΟΠΑΠ του Δήμου Σοφάδων διοργανώνουν μία βραδιά αφήγησης και τραγουδιού, κάτω απ' το φως της Πανσελήνου, στο Πανθεσσαλικό Ιερό της Ιτωνίας Αθηνάς (Αρχαιολογικός χώρος Φίλιας), την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015 και ώρα 9:30 το βράδυ.

Η Νίκη Κάπαρη και ο  Γιάννης Ψειμάδας  θα ταξιδέψουν το κοινό στα φωτεινά και τα σκοτεινά μονοπάτια του έρωτα του ανίκητου, μέσα από αρχαίους Ελληνικούς μύθους, λαϊκά παραμύθια, χορικά αρχαίας τραγωδίας και μελοποιημένη ποίηση.


Ο μουσικός Γιάννη Ψειμάδας και η αφηγήτρια Νίκη Κάπαρη  δημιούργησαν το 2000 την ομάδα αφήγησης παραδοσιακών παραμυθιών και μύθων το «Παραμυθοσέντουκο». Με το αφηγηματικό τους έργο καθώς  και με μουσικές και τραγούδι έχουν πάρει μέρος σε πολλά φεστιβάλ, χώρους τέχνης, βιβλιοθήκες και μουσεία.  Από το 2002 ως το 2012 έδιναν σε τακτική βάση παραστάσεις στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Εθνικού Κήπου. Απ’ το 2005 ως σήμερα συνεργάζονται με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σχεδιάζοντας και πραγματοποιώντας το πρόγραμμα «Το παραμύθι της Κυριακής». Στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη σχεδίασαν και παρουσίασαν το πρόγραμμα «Τα παραμύθια του κόσμου» βασισμένο στα εκθέματα της μόνιμης συλλογής και των περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.