Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας…

Σκέφτομαι, αισθάνομαι, ελπίζω… Εύχομαι να ονειρευόμαστε με μάτια ανοιχτά, όνειρα με χρώματα του ουράνιου τόξου και με ατέλειωτα ευωδιαστά γιασεμιά. Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας… ό,τι ευχάριστο και αγαπημένο στη ζωή σας! Χαιρετώ σας… Αίγλη Μότσιου.

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Μουσικό ταξίδι στα «Λιμάνια του κόσμου» με το μουσικό σχήμα «Brasilentina» στην Αυλή του Μήλου.

Η «Θεατρική  Άνοιξη - 2015» που οργανώνει για 6η συνεχή χρονιά το «Θεσσαλικό Θέατρο» θα κλείσει σήμερα Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου  στις 9.15 μ.μ με ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι στα «Λιμάνια  του κόσμου».

Η συναυλία αυτή πρωτοπαρουσιάστηκε το περασμένο Καλοκαίρι στο Θέατρο «Αυλή του Μύλου» με μοναδική επιτυχία, γι΄αυτό κρίθηκε αναγκαίο να επαναληφθεί μέσα στο πρόγραμμα της «Θεατρικής Άνοιξης».

Στα «Λιμάνια του Κόσμου» θα ακουστούν μουσικές, τραγούδια αφηγήσεις και ποιήματα εμπνευσμένα από τη ζωή των Λιμανιών.

Τραγούδια από τη Νάπολη, το Μπουένος Άϊρες, το Ρίο ντε Τζανέϊρο και φυσικά απ΄ το λιμάνι των λιμανιών, τον Πειραιά, που μεγάλοι λαϊκοί συνθέτες εμπνεύστηκαν αριστουργήματα, όπως: «Είμαι κι εγώ ένα καράβι τσακισμένο» «Το πλοίο θα σαλπάρει για λιμάνια ξένα» του Τσιτσάνη, «Ένα καράβι απ΄τον Πειραιά» του Μητσάκη, «Όνειρο δεμένο στο μουράγιο» και του «Λιμανιού το καλντερίμι»  του Σταύρου Ξαρχάκου και πολλά αλλά για να τελειώσει το αφιέρωμα με τον «ύμνο» του Χατζιδάκι  «Τα παιδιά του Πειραιά».

Μεγάλο μέρος ανήκει σε τραγούδια της Νάπολης (Ταραντέλλες και Κοντσονέττες) και υπέροχοι ρυθμοί της Αργεντινής και της Βραζιλίας. Ανάμεσά τους το θαυμάσιο τραγούδι «Η Αλφόνσα και η θάλασσα» που γράφτηκε για την μεγάλη ποιήτρια της Αργεντινής Αλφόνσα Στόρνι που «Αποχαιρέτησε τη γήϊνη διάσταση περπατώντας στη θάλασσα για να ενωθεί με το σύμπαν».
Τους στίχους του τραγουδιού έγραψε ο Felix Luna τη μουσική ο μέγας Ariell Ramirez.

Ο Κώστας Τσιάνος και η Πόπη Πελτεκοπούλου θα ερμηνεύσουν κείμενα και ποιήματα των Μ.Καραγάτση, της Γαλάτειας Καζαντζάκη («Αμαρτωλό»), Νίκου Τσιφόρου, Νίκου Καβαδία, του Χαρ. Βασιλειάδη του Φώτη Κόντογλου.

Τα τραγούδια θα ερμηνεύσει το μουσικό σχήμα: «Brasilentina» που το αποτελούν ο Κώστας Ταμβακάς, Αστέρης Τσέτσιλας, Σπύρος Καβαλιεράτος, Πέτρος Παππάς, Γιάννης Μακρυγιάννης, Γιάννης Τρυφερούλης, Κώστας Αρσένης και Γιάννης Αγγελάκης. Συμμετάχουν ο Βαγγέλης Τσιαπλές, ο Ρήγας Μακρόπουλος και η Αντωνία Βισβίκη (Τραγούδι).
 
Η τιμή εισιτηρίου είναι μόνο: 8 € για όλους.
Η προπώληση εισιτηρίων άρχισε ήδη και γίνεται καθημερινά εκτός (Σαββάτου και Κυριακής) – Πρωϊ: 10 - 1 (2ο οροφ. Κεντρ.Κτίριο: «Μύλος Παππά». Την ημέρα της παράστασης  & το απόγευμα: 6μ.μ  – 9 μ.μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.