Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας…

Σκέφτομαι, αισθάνομαι, ελπίζω… Εύχομαι να ονειρευόμαστε με μάτια ανοιχτά, όνειρα με χρώματα του ουράνιου τόξου και με ατέλειωτα ευωδιαστά γιασεμιά. Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας… ό,τι ευχάριστο και αγαπημένο στη ζωή σας! Χαιρετώ σας… Αίγλη Μότσιου.

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της Αγιάς.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας,  ο Δήμος Αγιάς και ο Ναός Αγίων Αντωνίων Αγιάς συνδιοργανώνουν περιήγηση στο Ιστορικό Κέντρο της Αγιάς  με αφορμή τη Δράση Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές  του Υπουργείου Πολιτισμού (5-7 Ιουνίου). Σκοπός της Δράσης είναι να φανεί η ανάγκη συνδυασμένης προστασίας της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ξεκινώντας από την Κεντρική Πλατεία της Αγιάς, η περιήγηση θα ακολουθήσει το ιστορικό ρέμα Μυλαύλακο, όπου χτυπούσε η καρδιά της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής τον 18ο αιώνα, θα περάσει μέσα από γραφικά λιθόστρωτα, παλιά γεφύρια και βυζαντινές εκκλησίες, καταλήγοντας στην καταπράσινη μονή της Αγίας Τριάδας. Στο γυρισμό θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο Αρχοντικό Αλεξούλη, όπου και η Αρχαιολογική Συλλογή Αγιάς.

Παρασκευή 5 Ιουνίου για τη μαθητική κοινότητα, ώρα 9. Αφετηρία στην Κεντρική πλατεία Αγιάς.

Κυριακή 7 Ιουνίου, περιήγηση ανοιχτή στο κοινό, ώρα 10.30, Κεντρική πλατεία Αγιάς.

Απαραίτητες δηλώσεις συμμετοχής στο 2413-508201 Ανδρομάχη Αλεξανδρή και στο 2494- 350121 Σοφία Καρανίκα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.