Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας…

Σκέφτομαι, αισθάνομαι, ελπίζω… Εύχομαι να ονειρευόμαστε με μάτια ανοιχτά, όνειρα με χρώματα του ουράνιου τόξου και με ατέλειωτα ευωδιαστά γιασεμιά. Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας… ό,τι ευχάριστο και αγαπημένο στη ζωή σας! Χαιρετώ σας… Αίγλη Μότσιου.

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας ανοίγει τις πύλες του για το κοινό εντός του Φθινοπώρου 2015.

Το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας είναι κτισμένο στο λόφο "Μεζούρλο" στις νότιες παρυφές της πόλης, πάνω στην περιφερειακή οδό Λάρισας, σε έκταση 54 στρεμμάτων που παραχωρήθηκε σταδιακά από το Δήμο Λάρισας στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Το 1984 προκηρύχθηκε πανελλήνιος αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανέγερση του Μουσείου, από τον οποίο αναδείχθηκε και εφαρμόστηκε η μελέτη του αρχιτέκτονα Π. Φωτιάδη και των συνεργατών του. Η θεμελίωση του κτιρίου έγινε το 1996 και η κατασκευή ολοκληρώθηκε το 2006. Το 2008 πραγματοποιήθηκε η διοικητική παραλαβή του μουσείου από την ΙΕ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και την 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. 

Πήλινο παιδικό παιχνίδι
Η βασική αφήγηση της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου είναι η «πολιτεία» της Λάρισας και των περιφερειακών της πόλεων διαχρονικά. Αποτελείται από 11 ενότητες που καταδεικνύουν την πορεία και τη συνέχεια της Λάρισας μέσα στην ιστορία.
Όταν στη Θεσσαλία ζούσαν ελέφαντες
Στην παρούσα φάση, στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας εκτελούνται έργα διαμόρφωσης του εκθεσιακού χώρου. Το Μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό στο Φθινόπωρο του 2015.
Προσθήκη εκθεμάτων
Εκθεσιακός χώρος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.